Voorleesmiddag kinderboerderij

07/09/2018

Datum/Tijd
Date(s) - 07/09/2018
13:30 - 16:30

Locatie
Kinderboerderij de Ridder


Op vrijdag 7 september kunnen jonge kinderen en hun (groot)ouders) terecht bij Kinderboerderij de Ridder voor een voorleesmiddag. Het thema is – heel toepasselijk – dieren op de boerderij. De middag wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering en duurt van 13.30 tot 16.30 uur. In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Zij kunnen daardoor niet goed meekomen en hebben daar last van in het dagelijks leven. Dat raakt de hele samenleving. Reden genoeg om in actie te komen, vonden de vriendinnen Rachelle Wagner en Sara Mars, want juist op jonge leeftijd is voorgelezen worden een belangrijke manier om je taalvaardigheid te vergroten.

Sara werkt bij de gemeente en zocht contact met haar collega’s van de kinderboerderij, waar direct enthousiast gereageerd werd. Allebei doen ze iets met taal: Rachelle is redacteur en Sara communicatieadviseur. Ze zijn gek op lezen en hopen met de middag hun liefde voor taal over te brengen op het jonge publiek. Rachelle: ‘Voorlezen is een belangrijk onderdeel van mijn jeugd geweest. Dikkie Dik, Pluk van de Petteflet – iedere avond lazen mijn ouders me wel een verhaaltje voor. Bovendien is voorgelezen worden niet alleen heel leerzaam, maar ook gewoon heel leuk!’

Bibliotheek
Sara: ‘We hebben contact gezocht met Bibliotheek Waterland, waar ze ons uitgebreid hebben geholpen met tips en boeken. Ook de bibliotheek organiseert allerlei activiteiten in deze week. Ze vonden het een leuk initiatief en lenen ons alle materialen voor de voorleesmiddag.’ De Week van de Alfabetisering duurt van 3 tot en met 9 september 2018.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *