Voorlichtingsbijeenkomst en wandelgroep etalagebenen

23/10/2018

Datum/Tijd
Date(s) - 23/10/2018
10:00 - 11:30

Locatie
Ziekenhuis Waterland


Maartje Drost

Vaatvernauwing of aderverkalking leidt tot claudicatio of zogenoemde etalagebenen. Dan heb je bij het lopen stramme of pijnlijke benen. Naast fysiotherapie heeft aanpassing van de leefstijl invloed op het verminderen van pijn. Niet roken, gezond voedsel én (meer) bewegen zijn van groot belang tegen de pijn. Looptraining maakt wandelen minder moeizaam en daarmee vermindert de pijn. De zes in behandeling van claudicatio gespecialiseerde fysiotherapiepraktijken in Purmerend, het Waterlandziekenhuis/Westfriesgasthuis en Spurd zijn een speciaal project voor mensen met deze chronische aandoening gestart.

Dinsdagochtend 23 oktober vertelt Maartje Drost, physician assistant vaatchirurgie van het Waterlandziekenhuis/Westfriesgasthuis, tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over oorzaken van claudicatio en het belang van een gezonde leefstijl voor het verminderen van pijn. De gratis toegankelijke bijeenkomst is vanaf 10.30 uur tot 11.30 uur in vergaderruimte A van het Waterlandziekenhuis, Waterlandlaan 250 in Purmerend. Een kopje koffie of thee staat klaar. Vanwege het aantal beschikbare plaatsen is het aankondigen van uw aanwezigheid via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur via (0299) 418 100 gewenst.

Looptraining
Of u nu wel of niet bij de voorlichtingsbijeenkomst kunt zijn, u kunt altijd meedoen aan de wandelgroep. De eerste looptraining is dinsdag 30 oktober, het verzamelpunt is de hal van het Leeghwaterbad. Elke dinsdag van 10.30 uur tot 11.30 uur gaan de deelnemers onder deskundige begeleiding van Joke ter Veer binnen de eigen mogelijkheden in het Leeghwaterpark het lopen verbeteren en daarmee de pijn verminderen. Wie voor het eerst meeloopt, doet dat zonder betaling. Na de eerste keer gratis meewandelen betaalt men voor de volgende vier looptrainingen in totaal € 6,00 en voor de volgende tien looptrainingen in totaal € 30,00. Het verzoek is dat wie wil meedoen aan de eerste looptraining zich voor 30 oktober aanmeldt via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur via (0299) 418 100.

Fysiotherapiepraktijken
De deelnemende fysiotherapiepraktijken zijn Fysiotherapeuten voor Purmerend, Fysiotherapie Weidevenne, Fysiotherapie Mellenberg-Lehmann, Fysiotherapie Waterlandhuis, Fysioconsult Purmerend en Fysiotherapie Kamphuis & Hof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *