2400 deelnemers Rabobank Puefatoernooi

14/05/2014

Ook dit jaar wordt het voetbalseizoen bij FC Purmerend afgesloten met het traditionele Rabobank PUEFA Toernooi. Gedurende vijf wedstrijddagen komen maar liefst 2.400 jonge sporters naar sportpark Weidevenne. Op 17 mei komt de jongste jeugd in actie als de F-pupillen niet alleen hun voetbalkwaliteiten komen tonen tijdens de wedstrijden, maar ook in de techniekarena hun talent kunnen laten zien. Een week later komen de E-pupillen aan bod. Tijdens deze toernooidag staan we uitgebreid stil bij Special Forces, een samenwerkingsverband tussen Spurd, de Prinsenstichting, Rijser transport, de M.L. Kingschool en de voetbalverenigingen in Purmerend. Special Forces maakt zich sterk voor het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een aan autisme verwante stoornis, mensen met een beperking en mensen met een lichamelijke beperking.

Meisjesvoetbal

Hemelvaartsdag krijgt haar traditie terug, want deze 29 mei staat volledig in het teken van het meisjesvoetbal. In vrijwel alle leeftijdscategorieën worden wedstrijden gespeeld, uniek in deze regio! De laatste zaterdag in mei is gereserveerd voor de D-junioren, waarbij naast de wedstrijden ook voetvolley gespeeld kan worden. Ook gaan we meten welke deelnemer het hardst kan schieten. Op zondag 1 juni sluiten we het Rabobank PUEFA Toernooi af met de C-jeugd. Ook dit is, net als het meisjestoernooi, een uitbreiding op het programma van vorig jaar.

Vijf toernooidagen met in totaal dus maar liefst 2400 voetballers die bij FC Purmerend een onvergetelijke dag krijgen. Een kwalitatief hoogstaand toernooi organiseren van deze omvang is alleen mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers en sponsoren. Meer dan 25 bedrijven en organisaties ondersteunen het PUEFA toernooi. Mede gezien de opzet van het toernooi, waar respect en sportiviteit centraal staan, heeft de Rabobank besloten ook dit jaar als hoofdsponsor te ondersteunen. Nieuw is Dichtbij.nl als sponsor van de Fair Playprijzen. Zij bieden tevens een uniek mediaplatform om over het toernooi te berichten.

Winnaars

Aan het einde van de dag worden uiteraard de prijzen uitgereikt, waarbij bij de jongste jeugd het gaat om verenigingsprijzen. Inmiddels hebben de oud FC Purmerend spelers Mart Lieder (RKC) en Mitchel Dijks (Ajax) en speelster Suzanne Marees (Ajax) aangegeven het PUEFA toernooi te bezoeken.

Voor meer informatie over dit toernooi is de volledig vernieuwde website www.puefa-toernooi.nl beschikbaar. Het zal duidelijk zijn : FC Purmerend is klaar voor het grootste voetbaltoernooi in de regio!

Voor nadere informatie: Erik van Wattingen, toernooicommissie : 06-5161 8858

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *