Glorieuze intocht Sinterklaas in Purmerend

14/11/2022

Het was weer feest in de stad. Heel veel kinderen, waarvan velen in mooie pietenpakken of met een mijter op, stonden in een lekker zonnetje uit volle borst te zingen toen Sinterklaas met de bus Purmerend kwam binnenrijden. Na het bezoek aan de Beemster stopte de bus op de Gedempte Singelgracht om het pietenorkest te laten uitstappen en ging het met het orkest en dansende pieten voorop in optocht richting Koemarkt. Met de vele toeschouwers een ware triomftocht. 

Veel kinderen, maar ook volwassenen, werden toch een beetje zenuwachtig toen de bus in zicht kwam Sinterklaas, de hoofdpiet en de burgemeester stonden achterop en zwaaiden vrolijk naar alle kinderen. Sinterklaas was diep onder de indruk van de vele bezoekers, want het leek wel of heel Purmerend naar de intocht was komen kijken. Op de Koemarkt stelde Sinterklaas de nieuwe burgemeester Ellen Van Selm voor en gaf nog even een tip over het rijmen van sinterklaasgedichten. De burgemeester heette de Sint welkom en wenste hem een mooie en leuke tijd in Purmerend.

Prima conditie
De Koemarkt stond helemaal vol en na een korte welkomstceremonie op het podium  en een geweldige dansdemonstratie vond de Sint het welletjes en liet weten zo snel mogelijk naar de kinderen te willen gaan. De conditie van Sinterklaas bleek weer prima in orde, want naast handjes geven, tilde hij moeiteloos vele kinderen op om op de foto te gaan. Ook de pieten gingen enthousiast op de foto met blije kinderen.

Geweldig feest
De organisatie van de intocht was weer prima geregeld door Stichting Purmerend Marktstad, de vrijwilligers die weer lang in touw zijn geweest. Sinterklaas zei het al eerder in een miniview op weidevenner.nl: ”Daarom kom ik ook zo graag naar Purmerend, alles is daar prima geregeld. Het is altijd een geweldig feest voor duizenden mensen, groot en klein, maar ook voor mijzelf en de Pieten.”


Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

2 comments

 1. Jannie schreef:

  Ik vind het schandalig dat er geen pepernoten werden uitgedeeld daar zitten de kinderen met smart op te wachten.
  Op de televisie wordt gestrooid en aan kinderen in hun handje gegeven en hier alleen een boks of high vijf.
  Echtste triest voor woorden.
  Andere dingen mogen wat kosten paardenrace enz en 1x per jaar voor de kinderen helemaal niet eens een pepernoot hoe zielig

 2. C schreef:

  Was echt een aanfluiting, geen muziek als de kinderen aan het wachten,geen vlaggetjes, geen Pepernootje kon eraf
  Echt triest!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *