Aanleg elektrisch oplaadpunt

04/09/2014

oplaadpuntDit jaar legt gemeente Purmerend 10 oplaadpunten voor elektrische auto’s aan. Zeven van deze locaties zijn op 27 maart in het Purmerends Nieuwsblad bekendgemaakt. De Gangeslaan ter hoogte van nummer 106 is één van deze locaties. We verwachten deze week te starten met de aanleg van het oplaadpunt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Nuon en Heijmans en duren ongeveer 1 dag.

Waarom elektrisch oplaadpunt?

Het bestuur van de gemeente vindt duurzaamheid erg belangrijk. Het gebruik van elektrische auto’s stimuleren we dan ook, omdat elektrische auto’s minder vervuilen dan auto’s op benzine of diesel. Bewoners zonder eigen terrein en bezoekers met een elektrische auto willen we de mogelijkheid bieden de auto op te laden. Daarom gaan we jaarlijks 10 algemene oplaadpunten in de openbare ruimte aanleggen.

Wanneer wordt een elektrisch oplaadpunt ingericht?

Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen bij de gemeente een verzoek indienen voor een openbaar oplaadpunt in hun wijk. Tweemaal per jaar bekijken we de verzoeken en wijzen we in totaal 10 locaties aan. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten uitsluitend op zichtlocaties komen, zoals winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen. Zo hopen we op maximaal gebruik van de oplaadpunten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente, via telefoonnummer (0299) 452 452 of e-mail: kcc@purmerend.nl. Voor meer informatie over elektrische oplaadpunten kunt u kijken op www.purmerend.nl/categorie/stad/verkeer-en-vervoer/parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *