Aanmelden participanten zonnedak Leeghwaterbad

08/09/2021

Juni 2021. Contract Leeghwaterbad.

Nog dit jaar krijgt het Leeghwaterbad een enorm groot zonnedak. De gemeente Purmerend en Spurd hebben coöperatie Zon op Purmerend een kwart van het dak van het zwembad aangeboden om inwoners deel te laten nemen aan het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen. De energiecoöperatie bestaat uit vrijwilligers en is niet commercieel. Zon op Purmerend hoopt binnen twee weken voldoende vrijblijvende belangstelling te hebben kunnen noteren. Het gaat om meer dan vijfhonderd certificaten van zonnepanelen

Als de definitieve prijs van een certificaat is vastgesteld ontvangen de geregistreerde belangstellenden bericht. Zij kunnen dan de vrijblijvende belangstelling op basis van de actuele informatie en definitieve prijs eventueel omzetten naar inschrijving. Het kopen van certificaten is alleen mogelijk voor inwoners, organisaties en bedrijven in de zogenoemde postcoderoos van de postcodes 1441, 1442, 1443, 1445, 1446 en 1447. Inmiddels is voor bijna de helft van de beschikbare certificaten belangstelling geregistreerd. Zon op Purmerend hoopt dat voor 15 september interesse bestaat voor alle overige certificaten.

Rendement
Op basis van beschikbare en deels voorlopige gegevens komt Zon op Purmerend uit op een prijs per certificaat van 250 kWh (fors deel van de elektriciteitsopbrengst van een zonnepaneel) van ongeveer € 245,00. Het jaarlijks rendement van de certificaten is berekend op 5,9 procent en voor zestien jaar gegarandeerd. Bij Zon op Purmerend is iedereen even welkom, het aantal certificaten per participant maakt niet uit.

Toewijzing van certificaten gebeurt op volgorde van ontvangst van de inschrijving. Afhankelijk van aantallen certificaten per deelnemer, kunnen naar verwachting in totaal ongeveer zestig certificaathouders meedoen. Als er voor het project voldoende participanten zijn, komen belangstellenden op de vrijblijvende lijst voor het volgende project.

Registreren via website 
Voorzitter Wim Wilschut van Zon op Purmerend: “De financiële opbrengst van certificaten zonnedak is veel beter dan de rente op een spaarrekening!’ Uitgebreide informatie over de opwekking van duurzame energie in Purmerend met zonnepanelen via de energiecoöperatie staat op de website www.zonoppurmerend.nl. Daar vindt u ook het Informatie Memorandum met alle definitieve informatie. Belangstelling registreren kan ook via de website. Het zonnedak op het zwembad in Purmerend is voor de organisatie sinds 2016 het vijfde zonnedak dat zij voor leden gaat realiseren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner