Aanpassing speelplek Pleinbuurt Kop West

29/05/2022

Begin dit jaar is de nieuwe speelplek aan de Pleinbuurt in Weidevenne gerealiseerd. Er is positief op gereageerd en er wordt druk gebruik van gemaakt. Bij de gemeente kwam de vraag of er nog bankjes en een prullenbak kunnen worden geplaatst, en dat gaat nu ook gebeuren. Voorgesteld is om een aantal boomstammen te plaatsen als bank, die door de kinderen ook als speelobject kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld te balanceren of klimmen. Ook wordt een prullenbak geplaatst.

Het plan is om eind mei/begin juni te starten met de werkzaamheden. Naar verwachting is de klus in één dag gekaard. Tijdens de werkzaamheden wordt geprobeerd de overlast te beperken, maar er zal altijd enige overlast van geluid en machines zijn.

Heeft u vragen tijdens de werkzaamheden? Neem dan contact op met Jan Willem Visser, via telefoonnummer (0299) 452 452. Voor en na de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Niels Konijn, via hetzelfde telefoonnummer of mail naar speelplekjes@purmerend.nl.

3 comments

 1. Kim schreef:

  We hebben inderdaad om zitplekken gevraagd, fijn dat er gehoor aan gegeven is. Wel wil ik jullie vragen de boomstammen te vervangen door bankjes. Boomstammen blijven lang nat, nemen ook vocht uit de grond op, maken kleding sneller vies en geven opa’s en oma’s niet echt een comfort bij het zitten.

  Ik hoop dat jullie deze feedback van harte nemen en onze buurt comfortabel en mooi maken.

 2. Peggy schreef:

  Kunnen er misschien ook gewone bankjes komen , voor de opa’s en oma’s . De boomstammen zijn leuk maar blijven lang vochtig en glad, en er zit geen leuning op .
  Het zou leuk zijn als opa’s en oma’s kunnen zitten als hun kleinkinderen spelen

 3. Rolex schreef:

  Sindskort is de prullenbak verdwenen nu ligt er nog meer vuil rondom de speelplaats. Waneer komt de prullenbak terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner