Aanpassingen betaald parkeren Weidevenne

24/03/2024

Op 1 april 2024 worden de parkeermaatregelen voor Kop West en het Havengebied aangepast. Dat gebeurt omdat er een nogal onduidelijke situatie is ontstaan bij de Wolgalaan en Wales. Kop West krijgt daarom dezelfde betaal- en vergunningstijden als het Havengebied. Zo verminderen deze aanpassingen parkeeroverlast in dit gebied. Maandag 1 april is tweede paasdag. Dit is een officiële feestdag waarop er geen betaald parkeren of parkeren met een parkeervergunning geldt. Vanaf 2 april verandert de situatie pas echt.

De tijden voor betaald parkeren en parkeren met een parkeervergunning gaan voor heel Kop West gelden van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur. Het gebied wordt begrensd door de Kanaaldijk, de Neckerstraat en de noordzijde van Wolgalaan en Wales. De grenzen van vergunningsgebied Kop West veranderen niet.  De tijden voor betaald parkeren en parkeren met een parkeervergunning gaan voor heel Kop West gelden van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur. Bij het gebruik van de bezoekersvergunning of betaald parkeren op straat, moet rekening worden houden met deze aangepaste tijden.

Voor parkeren met een parkeerapp (belparkeren) op de Wolgalaan en Wales geldt zone 7956. Bij parkeren met een parkeerapp of betalen bij de automaat maakt het niet uit aan welke zijde van de weg wordt geparkeerd. Op de Wolgalaan is de parkeervergunning of een bezoekersvergunning alleen geldig aan de zuidzijde (kant van de havens). Bij parkeren op Wales, het gedeelte tussen de aansluiting met de Wolgalaan en de Melkweg, is de parkeervergunning of bezoekersvergunning alleen geldig in de vakken aan de zuidzijde (de kant van Heel Europa). Voor betaald parkeren met een parkeerapp (belparkeren) in de rest van Kop West geldt zone 7951.

Voor vragen, neem contact op via 0299 452 452 en vraag naar team Vergunningen.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *