Aanplakken mag op nieuwe zuil

17/08/2011

Plakzuil Weidevenne

Sinds kort staat er ook eentje in Weidevenne: een plakzuil. Wilt u uw mening verkondigen of een bekendmaking aanplakken? Dat kan, met kant-en-klare behangerslijm is het een fluitje van een cent. De zuil staat bij de nieuwe parkeerplaats naast het winkelcentrum. In Purmerend zijn er zestien vrije plakplaatsen. Handelsreclame en andere commerciële uitingen mogen niet worden aangeplakt op de vrije plakplaatsen.

Europa

De peperbus zoals deze reclameplakzuilen ook wel liefkozend genoemd werden was een veelvoorkomend fenomeen in de straten van heel Europa. Voornamelijk in de steden vond je ze op belangrijke punten waar veel volk of verkeer langskwam. Ze werden geplaatst om verschillende redenen. Een van de redenen en niet de minst belangrijke was om het wildplakken in de stad tegen te gaan. Elke gemeente zag het liefst dat de binnenstad onaangeroerd bleef van posters op alle muren en gevels. Een andere reden was dat door de peperbus op strategische plekken neer te zetten een zo’n groot mogelijk publiek te bereiken was. Iedereen die iets wilde laten weten deed dit door middel van het plakken op deze peperbus. Of dit nu om theaterstukken ging, reclames van een slager die dichtbij de peperbus huisde of een regering of vakbond die wat kwijt wilde aan het publiek. Alles kwam terecht en werd ook gelezen op de zuil.

Graffiti en wildplak melden

Het aanbrengen van graffiti en het zonder toestemming aanplakken (wildplak) in openbare gebieden is verboden. Graffiti en wildplak op uw eigendommen en op gemeentelijke objecten en straatmeubilair kunt u aan de gemeente doorgeven met het graffiti- en wildplak meldformulier. Dit formulier staat op www.purmerend.nl. Uw melding wordt vervolgens doorgegeven aan een schoonmaakbedrijf en binnen tien werkdagen verwijderd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *