Acht nieuwe laadpalen in Weidevenne

15/01/2022

Java

Er zijn meerdere aanvragen ingediend bij de gemeente voor plaatsing van openbare laadpalen in Weidevenne. Het gaat om Singelbuurt, Ivoorkust, Barcelonahaven, Loirestraat, Bossa Novastraat, Tigrisstraat, Steppestraat en Java. Deze aanvragen komen van bewoners die geen mogelijkheid hebben tot parkeren en opladen op eigen terrein. De locaties zijn door de gemeente gekozen in samenwerking met de wijkmanager en de politie. Omwonenden zijn via een bewonersbrief op de hoogte gesteld en kunnen nog reageren. Mogelijk volgen daarna nog veranderingen of aanpassingen.

De oplaadpunten hebben een wijkfunctie en zijn niet uitsluitend bedoeld voor de aanvragers. Dat betekent dat een laadpaal geplaatst wordt op een zichtlocatie in de buurt van de woning van de aanvragers. De laadpaal komt niet automatisch vóór of bij de woning van de aanvragers, waardoor zij altijd te maken kunnen krijgen met enige loopafstand naar het oplaadpunt. Het kan nog even duren voordat de laadpalen er staan. De plaatsing vergt namelijk samenwerking met meerdere publieke en private partijen.

Aanvraag indienen
Op verzoek van bewoners en/of bedrijven wordt elk jaar een aantal algemene oplaadpunten aangelegd in de openbare ruimte. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein de auto op te laden, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een openbaar oplaadpunt. Daarna worden de aanvragen geïnventariseerd en de locaties aangewezen. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten alleen op zichtlocaties komen, zoals bij winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen. Zo worden ze maximaal gebruikt.

De plaats van een laadpaal wordt gekozen op basis van de volgende criteria:

  1. Het oplaadpunt dient een wijkfunctie en is niet uitsluitend voor de aanvragers bedoeld;
  2. Een zichtlocatie heeft de voorkeur (doorgaande wegen, winkelcentra etc.); het laadpunt komt bij voorkeur op een locatie die zo min mogelijk tot overlast leidt bij overige bewoners;
  3. Op de locatie moeten elektriciteitskabels aanwezig zijn;
  4. Het betreft haakse parkeervakken.

Vragen en opmerkingen: tot 21 januari via: jj.v.spronsen@purmerend.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *