Achteruit voor Stichting Achterstevoren

01/11/2017

Veel mensen keken verbaasd op toen ze op woensdag 1 november twee mannen door Weidevenne zagen rennen. Op zich zijn hardlopers niet vreemd in de wijk, maar één van de twee liep achterstevoren en dat trok de nodige aandacht. Dat was ook de bedoeling van Jerome Hoogstraten die een halve marathon (21 kilometer) achteruit liep. Samen met z’n hardloopmaatje Edwin van Vliet probeerde hij zo veel mogelijk geld binnen te halen voor de Stichting Achterstevoren, die is voortgekomen uit een initiatief van twee jonge meisjes.

Na het zien van de film “Achtste groepers huilen niet”, een verfilming van het boek van Jacques Vriens, kregen Sofie en Emma het idee om wensen van kinderen met een ernstige ziekte te laten uitkomen. Na hun eerste acties droegen steeds meer mensen, bedrijven en instanties hun initiatief een warm hart toe. Ook Jerome besloot een bijdrage te leveren door middel van een sponsorloop: 21 kilometer achteruit lopen.

Vermoeide kuitspieren 
Uitgewuifd door leerlingen van OBS De Marimba gingen de mannen van start voor vijf ronden door weidevenne. Jerome begon rustig omdat hij bij een laatste training zijn kuitspieren ietwat te zwaar had belast, waardoor hij iets achter raakte op het tijdschema. Gevolgd en aangemoedigd door vader Ruud- zelf ooit Nederlands jeugdkampioen sprint- en de opbeurende woorden van Edwin tijdens het lopen, werd onder gejuich van familie, buren en bekenden de eindstreep gehaald. Een cameraploeg van RTV Noord-Holland maakte een reportage.

Pannenkoeken
De hele dag konden in Grand Café Heel Europa pannenkoeken worden gegeten, waarbij van elke pannenkoek €1,- in de sponsorpot ging. Het binnengehaalde sponsorbedrag ligt nu rond de €4000.- en tijdens zijn volgende halve marathon op12 november in Helmond hoopt Jerome, weer achteruit lopend, een totaal bedrag van € 5000,- te bereiken. Wie een steentje wil bijdragen kan een donatie storten op NL42 INGB 0007 1707 65 ten name van Stichting Samen 42.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *