Actie voedselbank in Weidevenne weer succesvol

26/05/2013

ook de jonge bezoekertjes hielpen mee met het inleveren

De bewoners van Weidevenne dragen de voedselbank Purmerend een warm hart toe. Dat blijkt wel uit de vele artikelen die zaterdag 25 mei gedoneerd werden bij Deen Weidevenne. De medewerkers van de voedselbank kwamen regelmatig handen tekort om alle artikelen aan te pakken en te verdelen in de kratten. De boodschappenlijstjes werden ook weer netjes ingenomen en bewaard voor een volgende actie, want er gaat niets verloren bij de voedselbank!

Bij de ingang ontvingen bewoners een boodschappenlijstje met (houdbare) artikelen met het verzoek om deze in te kopen en na betaling af te geven bij de inlevertafel. Op het lijstje stond: rijst, spaghetti, macaroni, kruidenmix voor pasta/rijst, koffie, thee, aardappelpuree, pannenkoekenmix, pindakaas, jam en hagelslag.

Jarigen

Wim Niesing van de voedselbank is erg tevreden:” Ik verwacht dat we ongeveer zestig volle kratten mee terug kunnen nemen. Dit aantal is ongeveer gelijk met de actie van verleden jaar. Pasta en aanverwante artikelen waren vooral populair. Het is echt hartverwarmend om te zien dat bewoners iets extra´s over hebben voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. “ Naast de levensmiddelen van deze actie ontvangt de voedselbank ook elke week spullen van vaste brood- en groenteleveranciers. Iedere vrijdag worden de standaardpakketten opgehaald en krijgen jarige kinderen een speciaal feestelijk voedselpakket met een cadeautje. Dus als u speelgoed over hebt kunt u dit altijd inleveren bij de voedselbank aan de van IJsendijkstraat 164A.

De medewerkers van de voedselbank willen alle bewoners hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

 

 

 

 

 

3 comments

 1. Karel schreef:

  Een van de bewoners heeft zelfs zijn “een minuut gratis winkelen” afgestaan aan de Voedselbank. Ondanks de drukte konden de vrijwilligers van de Voedselbank binnen de minuut een winkelwagen vol krijgen.( Bron NHD)

  Jammer dat dit niet een vermelding kreeg. Misschien iets om de gulle gever te benaderen.

  1. Redactie schreef:

   Bij het interview met een van de medewerkers is dit niet ter sprake gekomen, vandaar dat de redactie hier niet van op de hoogte was. En wie die gulle gever was, weet de redactie dus ook niet. Wij zijn wat informatie betreft ook afhankelijk van wat er verteld wordt ter plekke en van het publiek. Maar de gulle gever mag zich uiteraard kenbaar maken, als hij/zij dit op prijs stelt, via wijkkrantweidevenne@gmail.com.

   De Redactie

 2. Deen schreef:

  De minuut gratis winkelen is ter beschikking gesteld door een klant van Deen. Deze klant wenst echter uit de belangstelling te blijven. vandaar dat er geen extra aandacht aan is gegeven. De minuut gratis winkelen is terug te vinden op voedselbanktv.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *