Afscheid van raads- en commissieleden

29/12/2021

Donderdag 23 december nam de gemeenteraad officieel afscheid van twintig raadsleden die na 1 januari 2022 niet meer terugkomen in de gemeenteraad. Sommigen keren niet meer terug in de raad als een direct gevolg van de verkiezingsuitslag. Voor anderen is de start van een nieuw gemeentebestuur voor de gefuseerde gemeenten juist een goed moment om het stokje over te dragen aan een ander. Dit geldt ook voor de commissieleden die deel uitmaken van de fracties die de raadsleden ondersteunen.

De grote zaal van Theater De Purmaryn was voor deze gelegenheid ingezet als vergaderruimte. Het was een sober afscheid, zonder publiek en geen gelegenheid om langer na te praten. De vertrekkende raadsleden die niet meer terugkeren in de nieuwe gemeenteraad zijn: 

Jan Peter Dompeling (VVD), Jeroen Adolfs (PvdA), Fred Beijert (GroenLinks), Pieter Janssen (GroenLinks), Arie-Wim Boer (Leefbaar Purmerend), Bram Buskoop en Rijn Buskoop (Gemeentebelangen Purmerend), Rob van Dongen (Hart van Purmerend), Henk Grader (AOV Purmerend-Beemster), Nadine Hut (D66), Tom de Jong (D66), Fred Koot (CDA), Annemiek Nuijens (CDA), Liesbeth Roet (CDA), Shirley Soenjoto (Hart van Purmerend), Cees van Urk (AOV Purmerend-Beemster), Irma Waarhuijs (Stadspartij-Beemster Polder Partij), Kathleen Visser (Leefbaar Purmerend), Helana Aslander (Stadspartij-Beemster Polder Partij) en Theo de la Haye (PvSP).

Daarnaast namen ook commissieleden afscheid: 
Valérie Hagen (VVD), Frank ten Hagen (VVD), Nicole Ploeger (VVD), Petra van der Laan (CDA), Ernst Ankersmit (Stadspartij-Beemster Polder Partij), Herman Reurts (Stadspartij-Beemster Polder Partij), Michel Steen en Robin Heynen (PVV) en Hans Tulleners (Leefbaar Purmerend).

Een aantal personen blijft actief voor de gemeenteraad, maar wisselt van rol. In plaats van raadslid gaan ze verder als commissielid of andersom.

Jan Peter Dompeling, vanaf april 2010 onafgebroken gemeenteraadslid namens de VVD, ontving bij zijn afscheid de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *