Afsluiting bruggen Wolthuissingel en Populierenstraat

04/11/2022

De Wolthuisbrug en de brug over de vijver aan de Populierenstraat zijn aan onderhoud toe. Vanwege de werkzaamheden worden ze een week afgesloten. De voetpaden en het fietspad zijn voorzien van een slijtlaag. Dit is een dunne laag steentjes op het asfalt. De slijtlagen voldoen niet meer aan de eisen, waardoor de paden erg glad kunnen worden. Dit kan leiden tot vervelende valpartijen en om gevaarlijke situaties te voorkomen worden beide bruggen voorzien van een nieuwe slijtlaag .

Deze werkzaamheden starten op maandag 7 november en duren een week. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. De bruggen zijn een week afgesloten voor fietsers en voetgangers. Dat betekent omlopen of rijden. Ook kunnen omwonenden enige geluidsoverlast van machines ervaren. De aannemer doet zijn best om dit zoveel mogelijk te beperken.

Voor vragen: Tanja Lagerburg omgevingsmanager, tel. 0299 452 452 of een mail naar omgevingsmanagement@purmerend.nl

De Wolthuissingel en Plantsoengracht zijn sinds 2008 verbonden door een fiets- en wandelbrug. De brug heeft echter een officiële naam, uitgesneden in de bovenkant van de leuningen: Wolthuisbrug, vernoemd naar voormalig gemeentesecretaris Petrus Wolthuis. Hij werd, geboren op 18 maart 1880 in Middelstrum, zoon van Willem Wolthuis en Dedje Hofstee. Op 1 april 1919 werd Petrus Wolthuis door locoburgemeester Middelhoff benoemd tot gemeentesecretaris, als opvolger van de heer J. Worp die het na vijftig jaar voor gezien hield. Naast zijn vele andere functies werd Wolthuis door de Commissaris der Koningin benoemd tot secretaris van de Gezondheidscommissie. In 1930 kwam de regering met ‘de herziening van het belastingstelsel in Nederland’, geschreven in een taal waar de gewone burger niets van begreep. Wolthuis zette de gehele tekst om in mensentaal en rekende tot op de cent uit wat de gevolgen waren voor de inwoners van Purmerend. De conclusie was: men hoefde minder te betalen en Purmerend stond hoog in het rijtje met de laagste belastingen. Petrus Wolthuis werd gezien als een man van openheid die graag duidelijk wilde maken wat de gemeente deed voor de burgers. Hij was een bruggenbouwer tussen overheid en bewoners. 

Woning Petrus Wolthuis

Opening brug 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *