Allergedachtenisavond Kerkhof Overweersepolderdijk

25/10/2023

Op het historische en gerestaureerde kerkhof uit 1875 aan de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend vindt op zaterdagavond 28 oktober de jaarlijks terugkerende Allergedachtenisavond plaats. Een sfeervolle avond voor herinneringen. De toegang is vrij en de poort staat open van 18.00 uur tot 21.00 uur. Het oude monumentale kerkhof is voor deze gelegenheid weer sfeervol aangekleed met lichtjes, fakkels en vuren. Mijmer in de beslotenheid van het duister over geleefd leven, deel hun namen en foto’s met elkaar. Alleen of met anderen kunt u tijdens de Allergedachtenisavond op uw eigen manier bij naasten stilstaan die dicht bij ons stonden en na hun overlijden nog altijd in ons hart voortleven. Praat nog eens over hen, schrijf een boodschap, wens of herinnering en plaats dat in het licht.

Herinnering in het licht
Het thema is deze keer: ‘Herinnering in het licht’. Iedereen kan een foto met naam, geboorte- en overlijdensdatum aanleveren die tijdens de Allergedachtenisavond wordt getoond. De foto kunt u digitaal sturen naar:  info@kerkhofoverweersepolderdijk.nl. Bezoekers kunnen ook een lichtje aansteken, een boodschap of wensen schrijven, een naam leggen of gewoon genieten van de aankleding. Iedereen is welkom om te gedenken en te herinneren.

Kerkhof Overweersepolderdijk heeft verschillende monumenten die tijdens de Allergedachtenisavond speciale aandacht genieten, er is een kinderheuvel waar de ongedoopte kindjes zijn begraven, het monument voor verkeersslachtoffers is voor hen die plotseling uit het leven werden gerukt, een prachtig monument op het gezamenlijke graf van degenen die geen andere uitweg zagen dan zich van het leven te beroven en tot slot is er nog de vlinderboom met persoonlijke herdenkingsvlinders.

Voor meer informatie: www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *