Alles over oud Purmerend

19/05/2023

Oortwijn melkwinkel

Zaterdag 27 mei staat van13.00 tot 16.00 uur de deur van het inloophuis van de Vereniging Historisch Purmerend weer open, de koffie staat klaar en de vlag hangt uit voor iedereen die wat meer wil weten over de historie van Purmerend. Neem plaats in een van de gerestaureerde stoelen, waarop in vroeger jaren burgemeester en wethouders zaten en vanuit het Stadhuis aan de Kaasmarkt de stad bestuurden. Het VHP- huis is te vinden aan de Kanaaldijk bij de Sluisbrug.

Leden van de VHP staan klaar om te helpen bij het zoeken en beantwoorden van vragen. Zo is er de unieke mogelijkheid om te zien en te horen hoe uw huis, straat of wijk er vroeger uitzag of waar ouders of grootouders woonden. Daarnaast zijn er albums met heel veel foto’s en ansichtkaarten van oud-Purmerend en wijde omgeving, plattegronden, kaarten, prenten, schilderijen en objecten van bedrijven te bewonderen.

Gratis magazine
Verzamelaars kunnen terecht voor aankoop van ansichtkaarten en er zijn boeken over Purmerend te koop. Wie foto’s, dia’s of andere zaken aan de vereniging ter beschikking wil stellen is van harte welkom. Ook voor vragen of een gezellig praatje kan iedereen binnenlopen, zowel leden als niet-leden. Lid worden kan ook, dan ontvangt u tweemaal per jaar het prachtige VHP Magazine, boordevol verhalen over de historie van Purmerend, en gratis toegang tot film- en fotopresentaties.

Voor meer informatie: mail: secretaris@vereniginghistorischpurmerend.nl of kijk op  www.vereniginghistorischpurmerend.nl.

Jan Kramer

Natuurwandeling op 26 mei
De VHP Natuurwandeling van 21 mei was al snel volgeboekt, maar geen nood.  Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de reservedatum vrijdagmiddag 26 mei. Ook dan neemt Jan Kramer de wandelaars mee langs onder andere het Bolwerk in de hoek van de Nieuwstraat en de Plantsoengracht (nu parkeerterrein en camperplek). Jan vertelt daar over hoe het Bolwerk een belangrijke rol speelde tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568 – 1648) en het ontstaan van de grachtengordel en het groen dat er te zien is.

Leden kunnen kosteloos meewandelen en kunnen ook iemand meenemen. Niet-leden betalen € 3,50. Belangstellenden voor deze wandeling kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar reservering@vereniginghistorischpurmerend.nl of te bellen naar 0299- 428964.

Aanvang 14.00 uur. Start en eindpunt de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat. 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *