Appeltaart naar vaders recept

26/06/2021

Vader Dirk Kwantes was ooit de enige boer in Neck. Hij fietste in de buurt en zag een schuur staan naast de haven ‘t Neckerhop. Vervolgens kreeg hij het idee dat dit een mooie plek voor een theetuin kon zijn. Heerlijk rustig, uitzicht op de molen en een mooie boomgaard. Samen met de hele familie Kwantes ging men aan de slag. Het resultaat is sinds 2018 de theetuin Neckermolen aan de Zwarteweg 10 in Wijdewormer

Zoon Dieko Kwantes:” Ieder van onze familie doet waar hij of zij goed in is. Onze stiefmoeder Wanda de inrichting, zus Mirte de huisstijl met o.a. het menu, zus Lieke helpt bij het opstarten, broer Jan bakt samen met zijn moeder de appeltaart volgens vaders recept met daarbij nog de cheesecake en bananenbrood en vaders onderhoudt de tuin en opstallen.” Bakkerij Mastenbroek maakt de chocoladetaarten en worteltaarten volgens het recept van de theetuin en levert deze wekelijks.

Bedrijfsleider Orkun noemt zijn managersfunctie een uit de hand gelopen hobby. Voor de zomerperiode vind ik het erg leuk om dit te doen, Samen met de 16 personeelsleden zorgen we dat alles goed verloopt en de klanten tevreden en met een glimlach weer vertrekken.

Reserveren
Het gevolg van dit alles is dat de boomgaard regelmatig vol klanten zit. Reserveren hoeft en kan niet want er is meestal genoeg plek. Alleen voor de high tea is reserveren wel nodig want hiervoor moet er van tevoren speciaal gebakken worden.
Dat er geparkeerd kan worden op de dijk is makkelijk en dichtbij. Het perceel is 1300 vierkante meter groot en momenteel mogen er 50 mensen buiten en 50 binnen zitten.

Personeel gezocht
Dieko: “Ik ben er trots op dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen. We blijven vernieuwen, zijn nu bezig met de plantenkas, zodat we meer overdekte plaatsen hebben. De theetuin is nog op zoek naar twee personeelsleden, dus wil je werken in een leuk team, kom even langs voor een praatje. In juli en augustus zijn we van woensdag t/m zaterdag open van 11.00 – 18.00 uur.

En vader Dirk? Die vindt het prachtig om te zien dat zijn kinderen zo fijn samenwerken en goed met elkaar omgaan.
De redactie geniet intussen nog even van de koffie met huisgemaakte appeltaart. Theetuin Neckermolen; met recht een idyllisch plekje onder de rook van Purmerend. Voor meer informatie kijk op theetuinneckermolen.nl of op facebook

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner