Arie-Wim Boer krijgt sleutel voor tijdelijke woning

22/05/2021

Wethouder Thijs Kroese laat in een memo aan de raad weten dat de 108 tijdelijke woningen aan de Verzetslaan, achter McDonald’s, nog dit jaar worden opgeleverd. De eerder gebouwde 20 tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk zijn al geruime tijd bewoond en aan het Karekietpark kunnen de 44 toekomstige bewoners beginnen met het inrichten van de woning. Arie-Wim Boer, bekend raadslid, werkzaam bij de GGD en fervent twitteraar, is één van de ingeschreven belangstellenden die de begeerde sleutel in ontvangst mocht nemen.   

Arie-Wim is blij met de woning. “Tja, het is nu eenmaal zo. Zo vier je je vijfentwintig jarig huwelijk en woon je in een mooi huis, en voor je het weet, sta je met de sleutel van een tijdelijke woning in je handen. Bijkomstigheid is dat mijn fractie de motie voor bouw van tijdelijke woningen in Purmerend heeft ingediend, ik later tegen bouw op deze locatie was, maar er nu zelf kom te wonen. Zo zie je maar, het kan verkeren. Ik hoop wel dat ik snel kan doorstromen, zodat dan een ander weer gebruik kan maken van deze woning.”

Drie blokken
Ook de 28 woningen (studio’s) aan de Etserstraat zijn inmiddels bewoond. Op de locatie aan de Verzetslaan worden de tijdelijke woningen gerealiseerd in drie bouwlagen, net als aan de Kanaaldijk, maar dan verdeeld over drie blokken. Er komen ruim zeventig parkeerplaatsen op gras(gaatjes)stenen en de locatie wordt aan de westelijke kant begrenst door bomen.

Klankbordgroep
Met de bewoners van de tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk is een gesprek geweest over hun bevindingen. Op 8 juni wordt de gemeenteraad tijdens een klankbordbijeenkomst bijgepraat over de bevindingen en de financiële stand van zaken.

Dronebeeld Rob Klaucke

Woningen Karekietpark

1 comments

  1. Joost schreef:

    En dan komen er gelukkig nog 108 tijdelijke woningen op de Verzetslaan 10 t/m 117. Dus vlakbij de de tijdelijke woningen bij de McDonalds.
    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-151806.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *