Asfalteren Donaulaan

02/08/2012

Maandag 6 augustus begint de gemeente met het asfalteren van gedeelten van de Donaulaan. Het betreft de delen tussen het Tiranapad en de Melkweg en tussen Saarland en het Jubelpark (zie bijlage). Beschadigd wegdek wordt hersteld en daarna wordt de toplaag van het asfalt aangebracht. De werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, 2 tot 3 weken.

Bereikbaarheid

Om overlast voor de bewoners en het openbaar vervoer te beperken, wordt het werk gefaseerd uitgevoerd. Toch is het onvermijdelijk dat delen van de Donaulaan voor automobilisten tijdelijk niet bereikbaar zijn. Op de plaats waar gewerkt wordt zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden en borden geven de omleiding aan. De omleidingsroutes ziet u ook onderaan dit artikel. De werkzaamheden zijn tussen 9.00 en 15.30 uur. Buiten deze tijden blijft de Donaulaan voor het verkeer gewoon bereikbaar, al zullen enkele stukken gedeeltelijk afgezet zijn.  Voetgangers ondervinden weinig hinder van de werkzaamheden. Fietsers kunnen afstappen en te voet de werkzaamheden passeren via het trottoir.

Parkeerhavens

Ter plaatse van de werkzaamheden is parkeren niet mogelijk tussen 9.00 uur en 15.30 uur. Automobilisten kunnen in de directe omgeving parkeren. De inpandige parkeerhavens van Barcelonahaven en Londenhaven zijn tussen die tijdstippen niet toegankelijk en bewoners kunnen ook niet uitrijden! Als alternatief is er het parkeren op de parkeerplaats van De Bredeschool de Weide. Hier is voldoende plek, omdat de werkzaamheden tijdens schoolvakantie plaatsvinden. Bewoners van Londenhaven kunnen parkeren in de Vallettastraat. De locaties zijn aangegeven in de tekening. De inpandige parkeerplaatsen van Helsinkihaven blijven bereikbaar vanaf de Donaulaan via de Loirestraat, Antwerpenhaven en Vallettastraat.

Openbaar vervoer

De bussen van EBS blijven in de spits de gebruikelijke route rijden. Tussen 9.00 uur en 15.30 uur worden de bussen omgeleid. Opstappen kan bij de tijdelijke bushaltes ter hoogte van de kruising Laan der Continenten – Donaulaan en ter hoogte van de Wolgalaan.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Tijdens de uitvoering kunt u contact opnemen met de toezichthouder van de gemeente, de heer Stavast, bereikbaar op telefoonnummer (0299) 452 452. Klik op deze link voor een groter formaat van de tekening

Edwin Färber

Wijkmanager Weidevenne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *