Autoinbrekers actief in Weidevenne

19/03/2013

Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn: de auto met een gerust hart achterlaten voor de deur. In Weidevenne was het afgelopen nacht (18 maart) een paar keer raak met autoinbraken. Reden voor de politie om extra scherp te zijn. Agenten surveilleren extra, gaan langs de hotspots en houden de omgeving van de in- en uitvalswegen in de gaten. Op die manier hopen we de pakkans te vergroten. Daarom roepen we bewoners op om extra alert te zijn en direct de politie te bellen als ze iets verdachts zien via nummer 0900 -8844. Ziet u daadwerkelijk een autoinbraak gebeuren, bel dan met het alarmnummer 112.

Waardoor vallen autokrakers op?

 • Gluren in een rij auto’s
 • Op de uitkijk staan
 • Een paar keer terugkomen
 • Laag rond een auto hangen
 • Voelen aan de portieren

Wat kunt u zelf doen om het risico op een autoinbraak te verkleinen?

Doe uw auto altijd goed op slot en laat geen waardevolle spullen achter. Met een bluetooth kunnen autokrakers namelijk een verstopte laptop, een mobiele telefoon of een navigatiesysteem detecteren. Ook het aanschaffen van een goedgekeurd alarmsysteem kan helpen. Bij transportbusjes kun je traliewerk achter de ruiten plaatsen. En parkeer de auto, als dat mogelijk is, in het zicht en ‘s nachts op een verlichte plek.

Voor meer informatie kunt u mij bereiken via 0900-8844. U kunt uiteraard ook langskomen op het bureau aan de Waterlandlaan 252 te Purmerend.

De wijkagent, Peter Bouwer

4 comments

 1. Karel schreef:

  Twee weken geleden zijn er ook al diverse auto’s opengebroken.

  In de Burnousstraat was het tweemaal raak en in de Rotanstraat ook enkele auto’s. En dat allemaal in een nacht. In veel auto’s is het chassisnummer onder de voorruit te lezen. Dit afplakken scheelt al een heleboel.

 2. DWF schreef:

  Waarom scheelt het afplakken van het chassisnummer?

  1. Karel schreef:

   Er zijn speciale apparaten in de handel waarmee ze op eenvoudige wijze de auto kunnen openen. Scheelt een raam en voor de dieven ene hoop herrie.

 3. Ben schreef:

  Politie zegt : ” Met een bluetooth kunnen autokrakers namelijk een verstopte laptop, een mobiele telefoon of een navigatiesysteem detecteren” Dat is achterhaalde onzin. Daarnaast laat niemand zijn telefoon in de auto liggen. Staat een laptop uit als ie in de auto ligt en heeft deze nooit bluetooth.

  Een navigatiesysteem met bluetooth ???

  De buit is vaak een ingebouwd navigatie systeem welke de Audo en de Volkswagen hebben. Of airbags.

  Het is dus achterhaald wat in artikel staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *