Beeldje voor 99-jarige Jan Brugge

25/09/2023

Vakbonden waren in de omgeving Purmerend- Zaanstad altijd nadrukkelijk aanwezig en al op jonge leeftijd sloten mensen zich aan bij een bond. Veel kleine bonden zijn samengegaan in de FNV en veel leden blijven de bond trouw. Als beloning is er na een aantal jaren lidmaatschap een speld en deze keer is de uitreiking in Wokrestaurant De Doele. Zo’n zestig jubilarissen worden in het zonnetje gezet, waaronder eregast Jan Brugge, 99 jaar en 75 lid van de vakbond. 

Na een kort middagdutje en voor de jubilarissen in het restaurant een lopend buffet komt Jan onder luid applaus de zaal binnen en wordt meteen uitgenodigd plaats te nemen bij de spreekstalmeester. Na een historisch overzicht en lovende woorden krijgt Jan een stevig dichtgeplakte doos die hij samen met zijn dochter mag uitpakken. Er komt geen gouden, diamanten of briljanten speld tevoorschijn, maar een prachtig beeldje als waardering voor zijn jarenlange lidmaatschap.

Voorrang
Na de overhandiging komen, onder de klanken van een heuse accordeonspeler, de andere jubilarissen weer aan de beurt. Vanwege zijn hoge leeftijd hoeft Jan niet in de rij, maar krijgt hij voorrang. De bijeenkomst is voor jubilarissen uit Purmerend en omgeving, Volendam en omstreken komen later aan de beurt. Terwijl de uitreiking voortgaat, de accordeonist de stemming erin brengt en de gasten genieten van een heerlijk toetje, heeft Jan even rustig de tijd om het beeldje goed te bekijken.

De FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) is de grootste vakbond van Nederland en ontstaat in 1976 als het NVV en het NKV intensief gaan samenwerken en in 1981 formeel samengaan. Lokaal FNV is een vrijwilligersnetwerk dat door heel Nederland afdelingen heeft en op lokaal niveau probeert de politieke ontwikkelingen op het gebied van werk en inkomen te beïnvloeden. De FNV is een vereniging met verschillende sectoren en aangesloten zelfstandige bonden met in totaal bijna 1 miljoen leden. Hiermee is de FNV de grootste Nederlandse vakcentrale. De lokale afdelingen verzorgen ook de huldigingen van de jubilarissen in hun gebied.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *