Beemster in het licht

26/12/2023

8 meter hoge Fairybell bij buurtvereniging Noordbeemster.

Wat als een mooie verbindingsactie in 2021 begon is ondertussen een jaarlijks terugkerende actie geworden. De Fairybells, de verlichte kerstbomen, zijn weer volop opgezet door de buurtverenigingen en zetten daarmee de Beemster in het licht. Dit maakt het tijdens de donkere dagen toch gezelliger. Door de nieuwe wijken in de Beemster ontstaan er ook weer nieuwe buurtverenigingen en die mogen natuurlijk niet achterblijven. De gemeente heeft hiervoor budget beschikbaar gesteld en zo zijn er extra verlichte kerstbomen bij gekomen.

Het is een mooie basis voor het Beemster Light Festival 2024. Het is een van de evenementen in het jubileumjaar van 25 jaar werelderfgoed Droogmakerij de Beemster dat in 2024 wordt gevierd. Op visitbeemster.nl volgt binnenkort meer informatie over de andere activiteiten en evenementen die in het jubileumjaar zullen plaatsvinden. Heb je een mooie foto van een verlichte boom? Deel hem dan op Facebook of Instagram, vermeld de buurtvereniging of locatie erbij en #beemsterinhetlicht en #visitbeemster.

Beemster’s Trots boxen door hele land
In deze feestelijk periode worden klanten, leveranciers, medewerkers en vrijwilligers volop bedankt voor hun samenwerking, inzet en bijdrage van het afgelopen jaar. VISIT Beemster heeft hier ook een mooie bijdrage aan mogen leveren met de Beemster’s Trots boxen. De boxen, gevuld met allerlei heerlijkheden uit de Beemster polder en stijlvol verpakt en verspreid in Beemster, maar ook ver daarbuiten, gaan het hele land door. Zo waren er dit jaar mooi opdrachten voor de zakelijke klanten van JS Energy Well Services uit Middenbeemster en Arie Hollenberg Sloop &  Milieuwerken in Zuidoostbeemster en zijn de vrijwilligers namens de Vrienden van Hospice Thuis van Leeghwater in Middenbeemster bedankt.

Met de bestelling van Arie Hollenberg Sloop & Milieuwerken is tevens voor iedere box € 1 bijgedragen aan de Stichting Toren Keyserkerk Beemster. Een zeer gewaardeerde donatie ter ondersteuning van de exploitatie van de Keyserklim.

Foto: Monique Hollenberg en haar compagnons met de Beemster’s Trots box (bron: VISIT Beemster)
Foto Fairybell bron: buurtvereniging Noordbeemster.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *