Beemster Tulpenfair groot succes

07/05/2023

Zaterdag 6 mei is het al vroeg druk bij Kaasboerderij Groot aan de Middenweg in Middenbeemster. Vanaf 11 uur zijn de bezoekers welkom, maar al om half 11 rijden fietsers en auto’s het terrein op. De vriendelijke verkeersregelaar kan meteen aan het werk. Er is dan ook genoeg te zien; bollenvelden volop in bloei, op de foto met Billy de Koe, een kraampje met verschillende souvenirs en een bezoek aan de winkel of een kijkje in de stal.  

Kalfje
Bij de kaaswinkel staat al snel een rij voor de Beemster boter, kaas en eieren. Vroege bezoekers worden aan het begin van de ochtend verrast door de geboorte van een kalfje. De natuur laat zich tenslotte niet tegenhouden en alles gaat gelukkig goed. De tulpen zijn speciaal wat later geplant zodat deze vandaag volop in bloei staan. Volgende week is al die kleurenpracht weer voorbij, want dan worden de tulpen gekopt.

Veilig
Clementine van Visit Beemster is blij met de opkomst: ”De bedoeling is dat de bezoekers op een veilige manier de tulpenvelden kunnen bekijken, met toestemming van de boer. We organiseren dit voor de eerste keer en ik ben blij verrast met de grote opkomst. Je hoeft nu niet naar het Keukenhof voor mooie foto’s.”

Billy de Koe
Bij de tulpenvelden kunnen bezoekers een foto laten maken en voor de kinderen is Billy de Koe aanwezig. Oorspronkelijk was Billy slechts een tekening voor de promotie van de Beemster, totdat Leonard, een van de medewerkers, met het idee kwam om van Billy een levende mascotte te maken. Hij had al ervaring in Duinrell en was bereid  om in het pak te klimmen. Tineke Schouten uit Edam heeft afgelopen winter de drie meter lange sjaal in Beemster kleuren gebreid. Sommige kinderen vinden Billy de Koe een beetje eng, maar de meesten willen graag met hem op de foto.

Automaat
Kaasboerderij Groot bereidt op ambachtelijke wijze melk van eigen koeien tot zuivelproducten, zoals yoghurt, kwark en veel verschillende soorten kazen. Verder is  er melk, karnemelk, vruchtensappen, eieren en boerenijs te koop. Als de winkel dicht is, staat er buiten een automaat. Kijk hier voor de openingstijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner