Benoemingen en afscheid met een traan

25/12/2022

Het was tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar volle bak, mede vanwege de benoemingen en het afscheid van wethouder Eveline Tijmstra. Veel familieleden en een fors aantal Gasten van de Raad gaan er eens goed voor zitten en krijgen een interessante raadsvergadering voorgeschoteld. Dat je leven ineens kan veranderen ondervindt Pascal Verkroost. Hij komt binnen als raadslid en nog geen half uur later staat hij als wethouder vragen van voormalige collega’s raadsleden te beantwoorden

Pascal Verkroost, levensmotto ‘waar een wil is, is een weg’, ooit barman bij een bekend plaatselijk horecabedrijf, fractievoorzitter en sinds 2014 raadslid voor het CDA (Christen-Democratisch Appèl) en directeur bij gemeente Waterland wordt benoemd tot wethouder van Purmerend als opvolger van Eveline Tijmstra.

Dank
Na de benoemingen van nieuwe raads- en commissieleden en lid van de rekenkamer worden de andere agendapunten doorgenomen en besluiten vastgesteld. Eveline Tijmstra wordt door burgemeester Ellen van Selm bedankt voor haar inzet voor Purmerend, voor haar werk als raadslid en later wethouder.

Trots
Eveline stapt in de spotlights en kijkt door middel van foto’s terug op haar carrière bij de gemeente Purmerend. Als daarbij familie in beeld komt, blijkt dat ook een wethouder niets menselijks vreemd is en komen de emoties naar boven. Eveline: “Ik vond het een geweldige ervaring om mij als volksvertegenwoordiger en bestuurder in te zetten voor de stad. Een stad waar ik met heel veel plezier woon en waar mijn kinderen zijn geboren. Onze gemeente is prachtig en ik ben trots op de bijdrage die ik het geleverd. Begin volgend jaar neem ik nog officieel afscheid van de gemeente op een manier die past bij mij en bij onze stad, met gezelligheid, muziek en cultuur.”


Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner