Beveiligen begint bij jezelf

03/07/2012

Nu de zomervakantie voor de deur staat zijn veel bewoners bezig met voorbereidingen voor hun vakantietrip. Net zo belangrijk is het om te kijken of uw huis ook goed voorbereid is als u langere tijd weg bent. Niets is zo erg als thuiskomen en er zijn inbrekers in huis geweest!  Bewoners kunnen zelf al veel doen aan beveiliging en wij kunnen ervoor zorgen dat de schade beperkt blijft .

Adviezen

Jeroen Heemskerk van SRS beveiliging heeft de volgende tips:

  • Ramen en deuren goed sluiten als u weg gaat en de sleutels aan de binnenzijde uit de sloten halen.
  • Geen kliko’s naast de gevel plaatsen, daar kunnen inbrekers op klimmen om via het dakraam in te breken. Ook worden kliko’s veelvuldig gebruikt om de buit af te voeren, niemand vraagt namelijk wat er in zijn kliko zit. Als de inbreker met de stereo uit de tuin van de buren komt kan dit vragen oproepen bij een voorbijganger. Daarom is het advies: zet uw kliko’s met een kabelslot aan elkaar vast en het liefst aan een oog in de muur van de schuur, maar wel buiten bereik van de gevel van het huis.
  • Buitenverlichting aanzetten via een schemerschakelaar, een inbreker wil ook als het donker is niet gezien worden.
  • Geen briefjes op deuren met bijvoorbeeld; “Post/pakketje afgeven bij de buren”, de inbreker weet dan zeker dat er niemand thuis is.
  • Voicemail met;  “Wij zijn op vakantie maar op 3 maart weer terug” geeft de inbreker ruim de tijd om in te breken zonder ontdekt te worden.
  • Laat een lampje branden als u weg bent, bij afwezigheid is de kans op inbraak groter.
  • Laat de post weghalen door bijvoorbeeld een betrouwbare buur of familie, een inbreker ziet de stapel post in de gang of de krant uit de brievenbus steken en weet dat u weg bent.
  • Haal niet alle planten weg uit de vensterbank en sluit niet de gordijnen als u op vakantie gaat.
  • Goed hang en sluitwerk is de eerst maatregel tegen ongewenst bezoek.
  • Aanleggen van een inbraaksysteem zodat inbreken risicovoller wordt voor de dief.

Gelegenheid maakt de dief

Kijk eens door de ogen van een inbreker die door uw straat loopt en allerlei mogelijkheden ziet om in te breken, dit kan een achterdeur zijn met de sleutel erin, als u boven de was opvouwt. Een open raam op de eerste etage naast een regenpijp als de kinderen van school worden gehaald. Een dure laptop op tafel met uw digitale fototoestel er naast om de foto’s te downloaden en u moest toch nog even weg zonder het nachtslot van de voordeur dicht te draaien. Inbraken zijn geen toeval maar een gepland voorval door mensen met oog voor detail als het een makkelijke buit betreft.  Heeft u nog vragen of wilt u meer advies kijk dan op www.srsbeveiliging.nl.

Lees ook het artikel over een ex-inbreker in Weidevenne op

http://83.149.94.146/~weide/blog/2011/03/29/weidevenne-en-centrum-paradijs-voor-inbrekers/

Ex-inbreker Evert Jansen vertelt

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *