Bevrijdingsdag Kindermarkt Purmer-Zuid

01/05/2019

Op zondag 5 mei vindt ter gelegenheid van Bevrijdingsdag de jaarlijkse kindervrijmarkt in wijkpark De Driegang plaats. Deze vrijmarkt is een groot spektakel, waar kinderen hun overtollige spulletjes aan de man brengen en nieuwe speeltjes in de wacht slepen. Afgelopen jaar waren er naar schatting 7.500 bezoekers die in onderhandeling gingen met de bijna 450 jonge kooplieden die hun handel ten toon hadden gespreid in het park. De ervaring leert dat rond 6.00 uur de eerste verkopers al het allerbeste plekje opzoeken. De koopjesjagers, vooral verzamelaars, zijn dan ook al wakker. Rond 7.30 uur komt de loop er goed in en tot 14.00 uur zal het gezellig druk zijn.

Het verkopen van spulletjes vindt uitsluitend plaats door kinderen. Handelaren zijn niet toegestaan. Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is geopend voor een kop koffie of thee en tegen de middag is er ook gelegenheid voor een hapje of een snack. Stichting Kinderopvang Purmerend is bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatie team en andere leuke dingen. Spurd Sport & Spel is aanwezig met een groot springkussen en in het park is ook een kindercarrousel opgesteld. Omdat het dit jaar weer een zonnig evenement zal zijn, komt NUON dit duurzame evenement van groene stroom voorzien die wordt opgewerkt door een mobiel zonnepaneeldak.

De organisatie is in handen van vrijwilligers van Wijkkerngroep Purmer-Zuid en wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool. De gemeente Purmerend verleent ondersteuning.

Zondag 5 mei aanstaande in Wijkpark De Driegang, Purmer-Zuid, van 8.00 – 14.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *