Bevrijdingsdag Kindervrijmarkt Purmer Zuid

01/05/2018

Kindervrijmarkt Bevrijdingsdag 5 mei Wijkpark De Driegang, Purmer-Zuid

Op zaterdag 5 mei vindt, ter gelegenheid van Bevrijdingsdag, de jaarlijkse kindervrijmarkt plaats in wijkpark De Driegang, Purmer-Zuid. De organisatie vindt het belangrijk om Bevrijdingsdag te vieren. De vrijmarkt is daardoor uitgegroeid tot een groot spektakel, waar kinderen hun overtollige spulletjes aan de man brengen en nieuwe speeltjes in de wacht slepen. Afgelopen jaar waren er naar schatting zo’n 5.500 bezoekers die in onderhandeling gingen met de bijna 360 jonge kooplieden die hun handel ten toon hadden gespreid in het park.

De ervaring leert dat rond 6.00 uur de eerste verkopers al het allerbeste plekje opzoeken. De koopjesjagers, vooral verzamelaars, zijn dan ook al wakker. Rond 7.30 uur komt de loop er goed in en tot 14.00 uur zal het gezellig druk zijn. Het verkopen van spulletjes vindt uitsluitend plaats door kinderen. Om het voor de kinderen leuk te houden zijn handelaren niet welkom en is de verkoop van commerciële waren, eten en drinken niet toegestaan. Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is geopend voor een lekkere kop koffie of thee en tegen de middag is er ook gelegenheid voor een hapje en een drankje. Stichting Kinderopvang Purmerend en Spurd Sport & Spel zijn bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatieteam met springkussen en andere leuke dingen.

Duurzaam
Het evenement heeft de Duurzaamheidsprijs Evenementen 2017 van de gemeente Purmerend gewonnen. Bewust hergebruik, afvalbeheer en het gebruik van duurzame materialen hebben een belangrijke plek in de kindervrijmarkt. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en De Zuid-Pool. De gemeente Purmerend verleent materiële ondersteuning.

Zaterdag 5 mei Wijkpark De Driegang Purmer-Zuid, van 8.00 tot 14.00 uur. Aansluitend aan de Bevrijdingsdag Kindervrijmarkt vindt vanaf 15.00 uur het Bevrijdingsdag muziekfestival op de Koemarkt plaats.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner