Bewoners maken praatje bij wijklunch in Columbuzz

13/02/2024

Zaterdag 10 februari is het deze keer niet de jeugd die jongerencentrum Columbuzz bevolkt, maar vooral de volwassen bewoners van Purmerend. De Stadspartij-Beemster Polder Partij serveert, net als eerder in de Wheermolen, van 11.00 tot 13.00 uur een wijklunch voor bewoners van de wijk. Bij de ‘hangplek’ voor jongeren op het pleintje voor Columbuzz worden we aangesproken door raadslid Metehan Hasirci met de vraag of we als redactie van de weidevenner ook vragen/opmerkingen hebben over de wijk.

Raadslid Zeekant, zelf een broodje kaas wegwerkend, wijst nog even uitdrukkelijk op de binnen klaarstaande broodjes, koffie, fruit en snoep en de mogelijkheid om met een van de twaalf aanwezige raadsleden, wethouders en partijleden in gesprek te gaan. Wethouders Mario Hegger en Coen Lagerveen zijn al druk in gesprek met bewoners en Hegger legt uit wat het doel van deze wijklunch is: “Wij willen wij graag weten wat er in de wijk speelt, en dat kan het beste als je in gesprek gaat met de bewoners zelf. Zij weten wat er wel en niet goed is. Het is belangrijk dat we als partij goed bereikbaar zijn. Bewoners, en niet alleen uit Weidevenne, kunnen mij daarom altijd bereiken met hun vragen, bijvoorbeeld via Facebook of e-mailadres, dat vind ik belangrijk en ik zal hier ook altijd op reageren.”

Tevreden
Op de tafels van Columbuzz staat naast koffie, thee, frisdrank, belegde broodjes, fruit en wat lekkers voor de kinderen ook formulieren waarop bezoekers hun vragen en opmerkingen kunnen noteren. Dit wordt vervolgens weer teruggekoppeld binnen de partij, waarna de vraagsteller een reactie kan verwachten op zijn e-mailadres. Een rondje langs de bezoekers levert een algemeen beeld op dat bewoners van Weidevenne best wel tevreden zijn over ‘hun wijk’. “Het is een ruime wijk met heel veel groen, ik voel me hier veilig in tegenstelling tot Zaandam, waar ik voordien woonde.”

Uitsmijter
Er zijn vragen over onder andere boomstronken die uitsteken, de twee verschillende parkeerzones die niet alleen voor verwarring zorgen, maar ook bekeuringen opleveren en meerdere meldingen over het niet ontvangen van de wijkkrant en gemeenteberichten. Op de vraag (van de fotograaf weidevenner) of hij een uitsmijter in plaats van een broodje kaas kan krijgen, wordt de onmiddellijk de hele keuken doorzocht, maar helaas, geen eieren.

Lichtvervuiling
Jan en Trien wonen vlakbij de OBS de Weidevogels en vragen zich af waarom de verlichting tot ’s avonds half elf brandt onder de voetbalkooi terwijl de kinderen rond zeven uur al naar huis zijn. “Als ik thuis een kamer uitga doe ik ook het licht uit, we moeten tegenwoordig toch zuinig met energie omgaan, dan verbaast het me dat daar zo laat nog licht brand voor niets en niemand.” Een fietser vindt de plek van de oliebollenkraam langs het fietspad gevaarlijk. “Mensen staan midden op het fietspad te wachten en het is onoverzichtelijk als ik wil oversteken. Iets meer naar achteren lijkt me veiliger.”

Afwachten
De redactie van weidevenner.nl heeft de wens opgeschreven voor een extra ontmoetingscentrum voor senioren bij het winkelcentrum, zodat bewoners niet naar de andere kant van de wijk naar Heel Europa hoeven. Misschien is er zelfs wel gelegenheid voor een eigen ruimte voor de redactie. De formulieren zijn ingevuld, dus wie weet, gewoon afwachten maar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *