Bewoners Woonstate Passtoors naar Hindeloopen

10/09/2011

De bewonerscommissie van de Woonstate Passtoors aan de Karavaanstraat 6 organiseert regelmatig uitjes voor de bewoners van dit complex. Een verslag van een geslaagde dag.

De bus was om 9.30 uur bij de Woonstate waar we om precies 10.00 uur vertrokken via de Enkhuizerdijk en Lelystad naar het dorpje Hindeloopen. Onderweg kregen we het verzoek van een dame die geen geld had om zelf met de bus naar Hindeloopen te gaan of zij met ons mocht meerijden. Zij moest daar het bekende suikerbrood kopen. Natuurlijk kreeg ze deze lift en onderweg vertelde ze interessante dingen over wat we allemaal te zien kregen.

In Hindeloopen aangekomen, werden we ontvangen met koffie, daarna een heerlijke warme maaltijd en tot onze verbazing kwam er iemand (dezelfde dame) in Hindeloopse klederdracht met het verzoek of we met haar mee wilden naar een klein maar schitterend kerkje waar zij ons al haar kleding die zij aanhad toonde. Een heleboel rokken en toch ook een broek. We hadden nog wat tijd om het stadje te bekijken toen werden we op koffie met suikerbrood getrakteerd, en daarna via de Afsluitdijk weer naar Purmerend. Aangekomen in de Woonstate werden de mensen op een soepje en een broodje getrakteerd. Dit mede door de opbrengst van de loterij waar de winkeliers van winkelcentrum Weidevenne een grote bijdrage aan hadden geleverd door het beschikbaar stellen van prijzen.

Wij als commissieleden van de bewonersvereniging kunnen samen met de bewoners terugkijken op een geweldige dag. Het weer heeft ons niet in de steek gelaten. Tussen veel dagen van regen en onweer was het 31 augustus heel goed weer.

Joke Boszhard

Bewonerscommissie Woonstate Passtoors

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *