Bewonerscommissie wil wel maar kan niet

28/05/2014

De bewonerscommissie met tweede van links Joke Boszhard.

Het is een beetje hommeles in Woonstate Passtoors, want de bewonerscommissie mag sinds kort voor bepaalde activiteiten geen gebruik meer maken van de gemeenschappelijke ruimte.

Joke: “In september 2012 zijn we van start gegaan. Het idee is activiteiten op te zetten, waarmee de bewoners voor een klein bedrag leuke dingen kunnen doen. Zo hebben we de afgelopen jaren al zes keer een bustocht georganiseerd. Voorheen konden de bewoners na terugkomst daarvan in de gemeenschappelijke ruimte – de Terugkom – een kopje koffie drinken. We verzorgden de catering zelf en maakten hiervoor gebruik van de keuken van de Terugkom.”

Binnenterrein

Inmiddels mag de activiteitencommissie geen gebruik meer van maken van de keuken. De laatste keer hebben de bewoners hun zelf gekochte lunch noodgedwongen op het binnenterrein gegeten. De bewonerscommissie vindt deze gang van zaken erg jammer, want het verdere contact met het personeel van de Woonstate is prima. Joke: “We vinden het niet erg om bij een clubactiviteit te betalen aan de Zorgcirkel. Het gaat alleen om de uitjes die we een paar keer per jaar organiseren. En wat is nu gezelliger dan onder het genot van een kopje koffie of thee met lunch samen na te praten over een heerlijk dagje uit?”

Reactie Zorgcirkel

‘De Terugkom is er voor de bewoners van de Woonstate Passtoors, maar ook voor wijkbewoners. Voor eten en drinken vragen we een vergoeding. De bewonerscommissie is altijd van harte welkom. De vele vrijwilligers doen hun uiterste best om de bewoners hartelijk te ontvangen bij allerhande activiteiten. Hun inzet wordt door de Zorgcirkel én bewoners van Woonstate Passtoors enorm gewaardeerd.’

 

3 comments

 1. P de Boer schreef:

  Mevrouw B uw eigen catering meenemen waar zit uw verstand, als u op een terras zit neemt u ook uw eigen catering mee?

  Het is logisch dat de zorgcircel een kleine vergoeding vraagt. Je hebt altijd mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Overal moet je betalen , dus u ook.

 2. spoenk schreef:

  Vindt deze bewoners commissie zichzelf erg belangrijk?? waarom het plaatsen van dit artikel? Vinden zij zichzelf zo zielig??

 3. mopper schreef:

  mw b en bewonerscommisie wist van te voren dat eigen catering niet toegestaan is dat zijn al 8 jaar dw regels maar als dw bewonercommisie nog steeds denkt dat dw regels voor hun niet gelden dan veroorzaak je de problemen zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *