Bijeenkomst Stichting Luctus met Daan Bartels

08/03/2023

foto: ©Willemien Schipper

Op zondagmiddag 12 maart leest Daan Bartels tijdens een bijeenkomst van Stichting Luctus voor uit zijn bundel, waarbij hij extra aandacht besteed aan zijn teksten die gaan over afscheid, verlies en rouw. Daan en de organisatie hopen hiermee troost te bieden aan alle belangstellenden die zichzelf in de teksten herkennen. De bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot ca.16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur in Clup Welzijn  

Als kind al schreef Daan Bartels gedichtjes en daarnaast had hij een grote passie voor het Nederlandstalig luisterlied. Als kenner van het genre kwam hij bij de VARA terecht, waar hij van 2007 tot 2012 verantwoordelijk was voor de samenstelling van de Radio 2-programma’s Het Circus Jeroen Bosch en Sara op Zondag.

Wie je bent
Zijn ontmoeting met Liesbeth List, waar een bijzondere vriendschap uit voortkwam, en zijn werk in de wereld van theater en muziek leidden hem uiteindelijk terug naar de favoriete bezigheid uit zijn kindertijd: schrijven. Het dichten maakte plaats voor het schrijven van liedteksten, die nu gezongen worden door Sjors van der Panne, Remco, Daan & Maurice en Daan solo. De teksten uit de periode 2018 – 2022 zijn samengebracht in de bundel Wie Je Bent.

Erkenning en herkenning
Stichting Luctus biedt in een professionele setting verlies- en rouwbegeleiding, met ruimte voor samenzijn en groepsgesprekken. Onder ervaringsdeskundige begeleiding faciliteert Stichting Luctus bijeenkomsten waarin rouwbeleving centraal staat. Belangrijke elementen hierbij zijn erkenning en herkenning van lotgenoten in het verdriet en de pijn van het gemis van een dierbare, werk of ander verlies.

Toegang is gratis, wel wordt een bijdrage gevraagd voor de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.  De locatie is: Clup Welzijn in Heel Europa, Genuahaven 48 in Purmerend (ingang om de hoek aan waterkant zijde).

locatie Heel Europa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *