Bijeenkomst Stichting Luctus, thema: Vrij

06/10/2021

foto: Wim Rijken

Zondag 10 oktober organiseert Stichting Luctus weer een fysieke bijeenkomst in Purmerend met als thema: ‘Vrij’ – onder leiding van  Rudy Nobel. De stichting biedt in een professionele setting verlies- en rouwbegeleiding, met ruimte voor samenzijn en groepsgesprekken. Onder ervaringsdeskundige begeleiding faciliteert Stichting Luctus bijeenkomsten, waarin rouwbeleving centraal staat. Belangrijke elementen hierbij zijn erkenning en herkenning van lotgenoten in het verdriet en de pijn van het gemis van een dierbare, werk of ander verlies. 

Luctus’ is het Latijnse woord voor ‘rouw’.
Het motto van Stichting Luctus is: ‘Ik rouw en kom boven’, vrij naar de spreuk in het wapen van Zeeland ‘Luctor et emergo’ die ‘Ik worstel en kom boven’ betekent. Een verlies laat altijd zijn sporen na bij de achterblijvende(n). Er is verdriet en pijn. Het verlies van een dierbaar persoon, door overlijden of (echt)scheiding, verlies van gezondheid en ook verlies van werk of een ander pijnlijk verlies kan leiden tot een proces van rouw.

Oprichting
Rouwen om verlies is op een natuurlijke manier omgaan met het verdriet van het verlies. Soms herkennen en erkennen mensen dit niet, of stoppen ze hun gevoel ver weg. Zelfs zo ver weg dat er vanbinnen iets bevriest, dit noemen we ‘gestolde rouw’. Gestolde rouw kan psychische problemen en lichamelijke klachten tot gevolg hebben. In Purmerend en omstreken zijn er geen georganiseerde mogelijkheden tot het delen van rouw en verdriet. Dit was in 2017 de aanleiding tot het oprichten van Stichting Luctus; mensen hulp bieden en ondersteuning bij het op een gezonde manier aangaan van hun rouw, om te voorkomen dat ze in geestelijke nood raken.

Aanmelden
De bijeenkomst wordt gehouden bij Clup Welzijn in Heel Europa, Genuahaven 52 in Weidevenne (Ingang om de hoek aan waterkant zijde). De start is om 14.00 uur en duurt tot ca.16.00 uur. Toegang is gratis, wel wordt er een bijdrage gevraagd voor de koffie en thee. In verband met de Corona maatregelen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via info@stichtingluctus.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *