Bijzonder cadeau van 50-jarige VHP

28/03/2021

Gerard Schotsman, voorzitter VHP.

De Vereniging Historisch Purmerend bestaat dit jaar 50 jaar. Reden voor een feest en de voorbereidingen waren in volle gang. Maar door het coronagebeuren liep alles anders. Om deze bijzondere gebeurtenis toch niet zomaar voorbij te laten gaan heeft het bestuur besloten om alle leden een passend cadeau  te geven. Deze keer is speciaal gedacht aan de jeugd met een uitgave in de vorm van een kleurboek.

Cindy Rodermond heeft een kleurboek ontworpen met foto’s van mooie en bijzondere gebouwen en objecten in Purmerend. Cindy is één van de vrijwilligers die verbonden zijn aan de objectregistratie van de vereniging. Het boek kreeg de naam Kleurrijk Purmerend. Aan de ene zijde van de pagina staat een kleurenfoto met beschrijving van de historie van het gebouw of object en aan de andere zijde dezelfde afbeelding, maar dan geschetst. De schets kan worden ingekleurd naar eigen inzicht. Een leuk idee in deze tijd van corona, en… ook ouderen mogen zich uitleven.

Feestcommissie
Gerard Schotsman, voorzitter van de VHP: “Er was een feestcommissie en er waren ideeën voor onder andere een grote receptie, een busrit door de stad langs historische plekken of een presentatie over Purmerend. Maar helaas kan het voorlopig niet doorgaan. Maar we gaan natuurlijk niet bij de pakken neerzitten, er zijn nog genoeg plannen. Om er toch iets feestelijks van de maken in deze lastige tijd hebben de leden dit mooie een leerzame kleurboek ontvangen.”

Cadeau
Alle ongeveer 1800 leden van de vereniging hebben dit kleurboek ontvangen tegelijk met het voorjaarsmagazine. Het kleurboek is ook, zolang de voorraad strekt, los te verkrijgen bij de VHP voor € 5,-. Bij het lidmaatschap voor € 15,- per jaar krijgt men het kleurboek cadeau, uiteraard zo lang de voorraad strekt.

Magazine
Wilt u ook lid worden van de Vereniging Historisch Purmerend en tweemaal per jaar het mooie magazine ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@vereniginghistorischpurmerend.nl.

De leden van de vereniging hoeven zich in ieder geval niet te vervelen deze zomer. Naast het lezen van het magazine kunnen zij ook aan de slag met kleurpotlood en/of verfkwast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *