Blije Buurvrouw

28/01/2023

Als echte Weidevenner loop ik regelmatig met Joy door de wijk. Weidevenne heeft inmiddels leuke uitlaatroutes, maar ook een uitrenveld langs de A7.  Ze merkt het al gelijk als ik een keertje tijd heb om wat verder te wandelen. Langs de oude Boffert, ik kan maar niet wennen aan de nieuwe naam, onder de spoortunnel door via de uitlaatroute naar het uitrenveld langs de A7. Meteen zie ik al meerdere bewoners die blijkbaar hetzelfde idee hebben. Zo’n uitrenveld is een ontmoetingsplek, eigenlijk zou je het een hondenbuurthuis kunnen noemen, maar zeker geen hangplek voor honden, want ze rennen dat het een lieve lust is. Iedereen kent elkaar inmiddels wel, de honden ook en een praatje is gauw gemaakt. ‘Het zou fijn zijn als hier een paar bankjes komen, dan kan ik even bijkomen na de wandeling hier naar toe’, is de opmerking van ouder iemand. En nu ik zo kijk, ben ik het daar eigenlijk helemaal mee eens. Wat is lekkerder dan even je hond lekker te laten rennen terwijl je zelf op een bankje geniet van het zonnetje en even gezellig kletsen. Dan zie ik Janny van der Ploeg aankomen met haar lieve beagles. Zij is de oprichter van HOP Weidevenne en dat heb ik allemaal gevolgd. De vergaderingen met de gemeente en bijeenkomsten met bewoners. Van idee tot uitvoering. Ik heb daar grote bewondering voor, want er gaat heel wat tijd inzitten. Joy en de beagles zijn inmiddels vriendjes en ik zie zwiepende staarten terwijl ze lekker dollen en rennen. Helaas heeft Joy waarschijnlijk een stukje DNA van een zeehond, want ze is gek op water en vindt het vandaag een mooie dag voor een duik in de sloot. Ja, en wat doe je dan als hond? Naar je baasje toe en dichtbij lekker even uitschudden! Ik probeer er nog onderuit te komen door snel een paar stappen achteruit te doen, maar helaas. Een koude douche van water, prut en kroos. Als de gemeente in de toekomst wellicht bankjes gaat plaatsen, mogen ze van mij ook gelijk een hek bij de sloot maken. Maar ach, het hoort er nou eenmaal bij en de wasmachine is geduldig. Tijdens het wachten totdat de honden zijn uitgerend, vertelt Janny een nieuwtje. “Weet je dat de plannen voor een uitrenveld bij de Barbadosstraat nu definitief doorgaan? Het heeft even geduurd, maar daar komt nu een nieuw uitrenveld. Er moet nog wel het een en ander gebeuren, hoor ik. Bomen gekapt, brug aangelegd en hek geplaatst. Geweldig dat een bewonersgroep, die al vijf jaar met hart en ziel bezig is, dit in Weidevenne voor elkaar weet te krijgen. Kijk, daar word ik nou helemaal blij van.

 

 

 

 

 

1 comments

  1. Greet schreef:

    Maar er wordt dan wel weer groen geplaatst zodat de mensen geen zicht hebben op het uitlaatveld.
    De mensen hebben er dus wel last van maar ja alles voor die *k*honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner