Blije Buurvrouw

01/05/2023

Als echte weidevenner volg ik uiteraard de facebookpagina Wij Weidevenners. Het wel en wee van de wijk wordt hier uitgebreid uit de doeken gedaan. Iedereen mag zijn zegje doen, iets melden of een mooie foto plaatsen en vragen of iemand zijn kat heeft gevonden. Er is zelfs een actie voor een presentje voor een attente postbezorger. De groep wordt in 2013 gestart door Eric Kooijman, redactielid van de Wijkkrant Weidevenne.  Hij komt met het idee om de veiligheid in de wijk te bevorderen door het maken van een facebookpagina, waarmee bewoners met elkaar in contact kunnen komen en heeft waarschijnlijk nooit gedacht dat het zou uitgroeien tot een groep met 15.000 leden. Daar zie ik het bericht langskomen over de stationskat Brammetje. Eerst is hij verdwenen en dan gelukkig weer terug op z’n vaste stek bij het station. Opgelucht dat deze bijzondere kat met zijn lieve snuitje weer terug is op de plek die hijzelf heeft uitgekozen. Tot mijn grote schrik lees ik kort daarna dat hij is aangereden en overleden. Zo erg! Zelfs manlief is er van onder de indruk. “Ach nee toch, die lieve kat op het station, die is toch verdwenen?” Ik leg geduldig uit, nee, hij was weer terug, maar is nu voorgoed van ons heengegaan. Ik moet gelijk denken aan onze reis naar IJsland toen Brammetje op het station bij vertrek nog even een kopje geeft terwijl we op de trein wachten.. Onze vorige hond, poedel Ester, wordt op vijftienjarige leeftijd  ziek en dan is het helaas tijd om haar te laten inslapen. Dat doet pijn, het verlies van zo’n lief dier die je jarenlang verzorgd en waar je veel plezier mee beleefd. Ik kan me indenken dat het voor het baasje van Brammetje een grote schok is dat hij is overleden na een ongeluk. Ik krijg er de rillingen van, geef Joy een dikke knuffel en ga met haar lekker een lange wandeling maken. De reacties zijn enorm en dat is hartverwarmend, zoveel bewoners die meeleven. Iedereen heeft zijn eigen verhaal over een ontmoeting met de stationskat. Veel foto’s komen langs op Wij Weidevenners, zijn eigen facebookpagina Brammetje de stationskat, maar ook op RTV Purmerend en andere media. Al gauw ontstaat het idee voor een standbeeld en als ik zie dat er geld wordt ingezameld, geef ik, ook al ben ik eigenlijk meer een hondenliefhebber, toch een bijdrage. Ik ben niet de enige, er wordt ruimhartig gegeven, dat standbeeld komt er zeker. Ik lees over een boek met verhalen en foto’s, lijkt me prachtig. Helaas komt het standbeeld niet op het station, dat vind ik nou weer jammer, waar wel, dat is nog even afwachten. Het spreekwoord gedeelde smart is halve smart, is waar. Wat een geweldige bewoners zijn er toch in Weidevenne. Kijk, hier word ik nou blij van. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *