Blije gezichten bij inlevering kerstboombonnen

06/01/2024

Kinderen konden weer een leuk zakcentje opstrijken. Een aantal zelfs een behoorlijk bedrag, onder andere door het inschakelen van vader die met een aanhanger of aan een touw aan de trekhaak meerdere bomen tegelijk kan vervoeren. Ook wordt in Weidevenne een moeder met bakfiets gesignaleerd. Na telling van alle wijken blijken er in totaal in Purmerend en Beemster 1834 bomen te zijn ingeleverd, met Weidevenne dit jaar niet op het hoogste podium, maar slechts een bescheiden vijfde plaats.

Veel blije gezichten bij Wijkkantoor De Gors, waar Kasia van  Team Werken in Wijken, goedlachs als altijd, als een soort verlate Sinterklaas de kinderen de beloning voor het opruimen van de kerstbomen overhandigd en iedereen op snoep trakteert. Kasia: “Het team heeft ook een prima prestatie geleverd, want even bijna driehonderd bomen wegwerken en ook nog eens de administratie bijhouden is niet niets. Maar als je dan die glunderende koppies ziet bij het afrekenen, fantastisch.”

Rest kerstbomen
Het ophalen van achtergebleven kerstbomen wordt deze keer verzorgd door de gemeentereiniging, zodat de hele wijk er uiteindelijk weer veilig en spic en span zal uitzien. De kerstboom mag nog tot en met 13 januari worden neergelegd  op een plek voor de woning, waar de vrachtwagen makkelijk kan komen en de boom het verkeer niet belemmert.

Te ver
Bij een klein niet representatief en wetenschappelijk onderzoekje in de wijk door de redactie van weidevenner.nl, wordt als reden voor het tegenvallende aantal ingeleverde kerstbomen, naast het slechte weer, meerdere keren de afstand naar de inleverplek genoemd. Vanuit Kop West, ‘de andere kant’ van de Laan der Continenten of de Hazepolder met kerstbomen naar het parkeerterrein bij FC Purmerend lopen of  fietsen wordt gezien als ‘te ver en onveilig’.

Resultaat
Purmer-Zuid 392 bomen, Middenbeemster 315 bomen, De Gors 298 bomen, Zuidoostbeemster 283 bomen, Weiedevenne 255 bomen, Wheermolen 129 bomen, Purmer-Noord 85 bomen en Overwhere 77 bomen. Totaal 1834 bomen (vorig jaar 2839).

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *