Bloemen voor diamanten huwelijkspaar Herman en Anneke

11/04/2024

1964 is een roerig jaar. De Beatles zetten Blokker op z’n kop en de Rolling Stones zorgen voor opschudding in het Kurhaus. Voor Herman Verhoef en Anneke Romeijn is het ook een bijzonder jaar, zij stappen in het huwelijksbootje. Zestig jaar, drie kinderen en twee kleinkinderen (vijf en zeven jaar oud) later, komt burgemeester Ellen van Selm op de koffie met taart met een mooi boeket om het bruispaar te feliciteren m et hun diamanten bruiloft.

Herman Verhoef woont in Driebergen, maar verhuist naar Beverwijk als zijn vader daar een baan in het onderwijs kan krijgen. Via de vriendenclub van de kerk leert hij Anneke Romeijn kennen en al snel schiet Cupido zijn eerste pijlen af. Het stel wil het liefst gelijk trouwen, maar alleen als ze dan ook meteen kunnen samenwonen. Herman: “Er is in die tijd, net al nu, grote woningnood en een huis krijgen is niet makkelijk. We blijven eerst in Beverwijk wonen en ik blijf doordeweeks bij mijn werk in Arnhem. In de weekenden ben in dan thuis in Beverwijk.”

Verre Purmerend
Twee jaar later krijgen ze via de werkgever een woning in Breda, gaan samenwonen en geven elkaar het jawoord. In 1966 vertrekken ze naar het verre Purmerend en krijgt Herman een baan bij de gemeente en werkt daar 38 jaar als bouwkundige. “Geweldig om de stad van elfduizend naar nu, met de Beemster erbij, tot honderdduizend te zien groeien.“ Anneke zorgt voor de kinderen en het huishouden en werkt 12,5 jaar als vrijwilliger in de dementenzorg bij De Rusthoeve. 

Groot feest
Herman (85) maakt graag natuurfoto’s in en rond Purmerend en heeft in de loop der jaren een enorme collectie opgebouwd. Anneke (84) schilderde altijd met veel plezier. Ter gelegenheid van het diamanten huwelijk is een groot feest met ruim 75 familieleden gevierd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *