Bloemen voor diamanten huwelijkspaar Willem en Nanda

07/03/2024

In 1964, als het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen wordt gewonnen door het liedje ‘Non ho l’età’, vertolkt door Gigliola Cinquetti, stappen Willem Procee en Nanda Helder in het huwelijksbootje. Het is slecht herfstweer voor het huwelijksbootje, het waait behoorlijk, zodat het maken van de buiten trouwfoto’s naar een andere locatie wordt verplaatst.  Zestig jaar, twee dochters en twee kleinkinderen later, komt burgemeester Ellen van Selm het bruidspaar met een mooi boeket feliciteren met hun diamanten bruiloft.

Willem wordt geboren in Warder en Nanda in De Rijp. Willem gaat regelmatig naar Hoorn om te dansen, maar dat vindt hij eigenlijk maar niets. Hij verlegt zijn koers en gaat op de fiets naar De Rijp, waar achttienjarige Nanda ook is te vinden. Zoals vaak springt tijdens het dansen de vonk over en voordat Willem in militaire dienst moet, trouwen ze.’Niet voor de lol’ zegt Willem, ‘want als vrijgezel verdien je in het leger fl.1,25 per dag en als je getrouwd bent ongeveer het dubbele’ en met een knipoog ‘en er is ook een baby op komst’.

Dirigent
Willem heeft een mooie tijd in het leger. Eerst twee maanden opleiding en dan komt hij terecht bij de Genie Kapel. Muziek zit hem in het bloed, zo speelt hij naast andere orkesten ook bij Kunst na Arbeid en vervangt regelmatig kolenboer Klaas Tromp, dirigent in Broek en Waterland. Na de diensttijd huren ze een boerderij in de Beemster, maar verkassen weer naar de Oranjestraat in De Rijp. Willem verkoopt bedrijfsauto’s en Nanda werkt in melkfabriek De Nieuwe Beemster (directeur Pleun Middelkoop).

Enorme kaart
Nu wonen ze alweer 22 jaar in Purmerend en Nanda (79) heeft veel lol in het maken van kaarten en sudoku’s, kalligrafeert en gaat met plezier winkelen. Willem (80) verzamelt oude ansichtkaarten en plaats deze regelmatig op Facebook. Van de kleinkinderen krijgen ze een enorme felicitatiekaart en de kinderen organiseren een leuke verrassing; gezellig uit eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *