Bomen planten Eufraatlaan

19/02/2021

Op verschillende plekken in Weidevenne waren de bomen verdwenen. De groenstroken op de Zambezilaan, Eufraatlaan en Gangeslaan zagen er kaal uit. Als gevolg van de droogte in het voorjaar en de verdichtte bodem kregen de bomen niet voldoende water en waren uitgedroogd. Om de nieuwe bomen goede groeiplaatsen te geven is de grond doorgespit en verbeterd met goede grond en compost. Dit gebeurde over de gehele strook, zodat de bomen genoeg ruimte krijgen om te groeien. Hiervoor ging eerst het gras eruit op de nieuwe plek. Het wordt na het planten weer ingezaaid, maar omdat gras in het najaar en winter niet echt groeit, wordt het later nagelopen en eventueel nog een keer ingezaaid.

Nu de temperaturen weer zijn gestegen gingen de groenmannen gelijk aan de slag zodat de bomen een goede kans hebben om aan te slaan. Nadat eerst paaltjes waren geslagen om de juiste plekken te markeren en de bomen op hun plek waren gelegd, was het vandaag tijd voor het plaatsen. Met het zonnetje (en een klein beetje regen) erbij gingen de bomen de grond in.

Verschillende soorten
In het verleden werd vaak maar één boomsoort per straat geplant en daardoor zijn ze extra vatbaar voor ziekten. Er komen nu verschillende soorten; op de Zambezilaan en Eufraatlaan zuileiken, sierappels, lindes, veldesdoorns en lijsterbessen en op de Gangeslaan Glymlocladus diocia (Doodsbeenderenboom) en Tilia americane ‘Nova’ (Linde).

Nu is het alleen nog even wachten op de lente en het groene gras, maar dan is ook dit stukje Weidevenne weer klaar voor de toekomt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *