Boom kappen en vervangen aan de Jaagweg

15/11/2020

In de groenstrook voor Jaagweg 4, het voormalig directeurshuis van melkfabriek Hollandia wordt binnenkort een(eiken)boom gekapt. Ter compensatie wordt een nieuwe boom geplant, namelijk een zilverlinde. Deze boom komt niet direct naast het voetpad te staan, maar een stukje verder vanaf de stoep in rij met de bestaande knotwilgen. De kap gaat in november/december gebeuren en daarna wordt de nieuwe boom geplant. Het tijdstip is echter afhankelijk van de planning van de aannemer en de weersomstandigheden.

De eik staat er op het eerste gezicht prachtig bij, maar heeft een plakoksel tussen de twee stammen en drukt de verharding op. Een plakoksel is een verzwakte aanhechting van beide stammen en kan ertoe leiden dat op termijn één van de stammen afbreekt. Gezien de locatie langs een voetpad, fietspad en autorijbaan wordt er geen risico genomen en is besloten de boom te kappen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Niels Konijn via telefoonnummer (0299) 452 452 of stuur een e-mail naar omvormingengroen@purmerend.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *