Boze Buurman

18/03/2018

Als echte Purmerender sta je natuurlijk altijd op scherp als er iets gratis wordt weggegeven. Om mijn voorraad notitieblokjes, pennen en schuursponsjes aan te vullen, zonder te hoeven pinnen, is de verkiezingsmarkt altijd een prima oplossing. Piet Paulusma voorspelde dat het zaterdag berekoud zou worden, dus verpakt in thermo ondergoed en gewapend met een thermosfles warme anijsmelk wandelde ik richting Kaasmarkt. Helaas, niets te vinden. Na enig speuren ontdekte ik een aangeplakt A4’tje met de mededeling dat de politici zich vanwege extreme koude verschanst hadden in het winkelcentrum. Geholpen door een paar van de kudde afgedwaalde kandidaatsraadsleden en afgaande op het geluid van een kippenhok was het episch centrum snel gevonden.

Tot mijn grote verbazing waren er al coalities gesmeed, want meerdere marktstallen werden broederlijk gedeeld. Gelukkig werden er gratis tassen uitgedeeld en kon ik naast de gebruikelijke pennen en sleutelhangers mijn slag slaan met onder andere mokken, kleurplaten en (mini)badeendjes. Shoppen maakt hongerig en ook daar was aan gedacht. Een van de partijen had (voor de tweede keer die week) een banketbakker ingehuurd, en samen met een bij een andere partij gescoorde beker warme chocolademelk was dat een prima lunch. Als toetje kon ik een aangeboden biologisch appeltje natuurlijk niet weigeren. De verkiezingsmarkt is maar één keer in de vier jaar, dus besloot ik een tweede ronde te doen.
Er was ook snoep in overvloed beschikbaar, van paaseitjes tot naar snoep smakende pepermuntjes. Helaas maakten de vele mensen die vragen kwamen stellen over politiek, de ideeën van partijen en in discussie gingen, het ietwat lastig om al het lekkers te vinden. Door het maken van een paar omtrekkende bewegingen en voorzichtig inzetten van de ellebogen wist ik toch redelijk te scoren in het snoepgebeuren. Bij het inladen van een laatste stapeltje notitieblokjes begaf het hengsel van de papieren tas het, maar gelukkig kon ik bij het sluiten van de markt nog een linnen exemplaar bemachtigen en bepakt en bezakt de thuisreis aanvaarden. Bij de uitgang van het winkelcentrum kreeg ik opnieuw een (partij)appeltje voor de dorst aangeboden en een prettig weekend toegewenst. Dat is dan weer heel wat anders dan de niet te ontwijken irritante lotenverkopers boven aan de roltrap die je ongevraagd vertellen dat je binnenkort miljonair gaat worden. Kan daar niet was aan gedaan worden?
bozebuurman@hotmail.com

1 comments

  1. Marjan Buijse schreef:

    Bedankt voor een lach?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner