Briljanten huwelijksfeest Klaas en Tiny Molenaar-Swinkels

20/04/2024

In 1959, het geboortejaar van Pippi Langkous, begint voor Klaas Molenaar en Tiny Swinkels het sprookje. Tijdens de kermis in Sint Pancras vindt Klaas een damesschoen en steekt deze in zijn zak. Aan het einde van de avond blijkt dat de schoen van Tiny is. Net als in het sprookje Assepoester slaat de vonk over en volg er een bruiloft. Vijfenzestig jaar later komt burgemeester Ellen van Selm met bloemen het paar feliciteren met hun briljanten huwelijk. 

Klaas is geboren in Oudorp en Tiny komt oorspronkelijk uit Heerhugowaard. Ze vinden een woning in Betondorp (Amsterdam) en openen daar een groentezaak. Ze wonen achter de zaak en werken jarenlang keihard samen. Er komen twee zoons en ze worden grootouders van vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Na een jaar of twaalf kopen ze een woning in Diemen en wonen daar achttien jaar. Dan maken ze de stap naar Purmerend en dat bevalt nog steeds prima. “Lekker dichtbij om op de kleinkinderen te passen.”

Geen hobby’s
Er wordt vanuit de groentezaak gevent door heel Noord-Holland en zelfs in Friesland. Ze hebben ook een zaak in Amsterdam Betondorp. In 1993 wordt de groentezaak verkocht, maar Klaas staat nog jarenlang zijn zoons bij in hun groenteafdeling in een groothandel in Alkmaar en ze zijn betrokken bij de opzet van Sligro (vroeger VEN) en de aankoop van De Kweker in de Baanstee. Tiny werkt altijd mee in de zaak en door het drukke leven is er geen tijd voor hobby’s. 

Praten
In hun vrije tijd gaan Klaas en Tiny graag op vakantie naar Italië en Spanje, maar een fietstochtje vinden ze nog steeds leuk. Vijf jaar geleden, tijdens het diamanten huwelijksfeest, vraagt de burgemeester aan Tiny ‘hoe krijg je het voor elkaar om zestig jaar samen te blijven’? Het antwoord is resoluut en duidelijk, ‘altijd blijven praten met elkaar. Niet de ander altijd meteen gelijk geven, maar praten’.

Om het 65-jarig jubileum te vieren is een feest georganiseerd met alle kinderen en kleinkinderen bij Spijkerman. Tiny komt uit een gezin met 11 kinderen, het zal een druk en gezellig feestje worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

1 comments

  1. Emmy schreef:

    Lieve Klaas en Tiny van harte gefeliciteerd. Geniet van elkaar, kus van jullie ex overbuurvrouw uit de Brinkstraat Emmy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *