Brons voor gezonder assortiment Badgast in Leeghwaterbad 

16/07/2019

De horeca in het Leeghwaterbad in Purmerend heeft voor het gezondere aanbod de kwalificatie Brons toegekend gekregen. Wethouder Mario Hegger (Sport) reikte dinsdag 16 juli het bijbehorende certificaat uit aan Kora en Eelke van der Hak van de Badgast. Hegger: “De gemeente Purmerend steunt dit project van harte, maar de klanten moeten wel een vrije keuze kunnen maken. Vaak zie je veel bezoekers een lekker patatje bestellen en dat is niet erg, moet af en toe kunnen, maar door deze aanpak is er steun voor bewustwording voor een gezonde aanpak.” De Badgast in het Leeghwaterbad heeft de kwalificatie Brons toegekend gekregen en dat betekent dat er een ruime keuze is.

JOGG Purmerend wil samen met het landelijke Team:Fit de omgeving van kinderen en jongeren gezonder maken door verandering van het aanbod in kantines. ‘Gezonder eten heeft immers veel te maken met wat je kunt eten waar je bent. Een bronzen, gezondere kantine is ook voor de omzet steeds aantrekkelijker, er is steeds meer vraag van bezoekers naar gezondere alternatieven’.

Gezondere keuze
Ook helpt JOGG Purmerend samen met het landelijke Team:Fit kantines van sportverenigingen en soortgelijke ruimtes met het geleidelijk veranderen van het assortiment. ‘Kinderen en jongeren kunnen door uitbreiding of gedeeltelijke vervanging ook een aantrekkelijk aanbod van gezond eten zien. Eten zien, doet eten en dat blijkt ook te gelden voor fruit en groente’. De pachters van De Badgast in het zwembad in Purmerend Eelke en Kora van der Hak: “Wij vinden het belangrijk om meer gezonde producten op te nemen in het aanbod, zodat voor onze gasten de gezondere keuze een makkelijkere keuze is.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner