Bruggetjes naar eilandjes Masaistraat en Incastraat gaan weg

02/03/2024

Masaistraat

Achter de Masaistraat en de Incastraat in Weidevenne liggen vier kleine natuureilandjes. Deze eilandjes zijn dicht begroeid en vormen een barrière tussen de woningen en het spoor. De eilandjes zijn bereikbaar door toegangsbruggetjes en deze zijn na jarenlange dienst aan het einde van hun levensduur gekomen. De gemeente gaat daarom deze bruggetjes verwijderen. Omdat de eilandjes niet echt begaanbaar zijn en vrijwel ook niet meer gebruikt worden, komen er geen nieuwe bruggetjes voor in de plaats.

De vissteigertjes die op de eilandjes aanwezig zijn, worden verplaatst naar een andere plek in Purmerend. De werkzaamheden gaan begin maart van start. Bewoners kunnen enige last ondervinden tijdens de werkzaamheden, maar er wordt geprobeerd zo veel mogelijk rekening te houden met omwonenden.

Honden
Het groen op de eilandjes blijft voor zover mogelijk zoals het nu is. Er komt een hek op de kade, waar nu het voetpad eindigt. De eilandjes kunnen na de werkzaamheden niet meer gebruikt worden als hondenuitrenveld. Er is een HOP (uitrenveld voor de viervoeters) gemaakt aan de Barbadosstraat. Het onderhoud aan het groen op de eilandjes wordt in het vervolg uitgevoerd vanaf het water.

Voor vragen of opmerkingen kunt u bellen met Marvin Mantel, medewerker beheer civiele kunstwerken, via 0299 452 452 of een mail sturen.

Incastraat voetgangersbrug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *