Bruisende Purmerend Art Fair in de Markthal

24/05/2022

Op 28 en 29 mei 2022 is de Markthal aan de Koemarkt in het Centrum van de stad, het domein van kunstenaars. Kunstcollectief Purmerend organiseert die dag een bruisende en inspirerende Art Fair die om 10.00 uur feestelijk zal worden geopend door wethouder en kunstliefhebber Eveline Tijmstra. De gratis toegankelijke kunstbeurs wordt georganiseerd vanwege twintig jaar Kunstroute in Purmerend. Ongeveer vijftig kunstenaars die hebben deelgenomen aan de Kunstroute Purmerend tonen in de Markthal hun werk in verschillende disciplines.

Met de grote diversiteit aan kunstdisciplines, van schilderkunst tot beeldhouwen en textiel tot keramiek, en persoonlijke contacten met de kunstenaars is Purmerend Art Fair een bruisende ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Voorzitter (interim) van Kunstcollectief Purmerend Mark de Vries: “Een mooiere locatie is haast niet te bedenken. Genoeg ruimte om alle kunstwerken rustig te bekijken. Het gaat een geweldig evenement worden.”

Jubileumkrant
De Purmerend Art Fair vindt plaats op 28 en 29 mei in de Markthal aan de Koemarkt en is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie en deelnemende kunstenaars op www.kunstroutepurmerend.nl. Tijdens het evenement is voor geïnteresseerden in twintig jaar Kunstroute een gratis jubileumkrant beschikbaar.

Poster Kunstroute 2021

De eerste Kunst- & Crearoute was in 2002. Het duurde slechts één dag en er waren 17 deelnemers op 12 locaties. In 2003 deden er 19 deelnemers op 13 locaties mee. In 2004 was het aantal deelnemers fors toegenomen tot 52. Tijdens de jaarlijkse Kunstroute kan men binnenkijken bij een groot aantal kunstenaars – in hun eigen atelier of op een gastlocatie – en praten over hun werk en werkwijze. De grote di­versiteit van de kunstdisciplines en het contact met de kunstenaars biedt elke bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over zijn fa­voriete kunstvorm. In 2020 werden op de diverse expositielocaties ondanks de coronamaatregelen bij elkaar zo’n 1.100 bezoekers geteld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *