Burgemeester Bijl prikt speeltuin De Speelkraam open

31/03/2013

Na jarenlange voorbereiding, veel gesprekken en veel werk was het eindelijk zover. Op zaterdagmiddag 30 maart om 14.00 uur opende burgemeester Don Bijl officieel De Speelkraam in het Leeghwaterpark. Vorig jaar werd er proefgedraaid en veel kinderen hebben er al gespeeld, maar nu is de speeltuin echt open.

Al sinds 2006 werd er gewerkt aan de realisatie van een stadsspeeltuin in Purmerend. Het begon met een projectsubsidie aan de speeltuinvereniging. Opdracht: maak een ontwerp en het moet betaalbaar zijn. Na een mislukte eerste poging heeft een nieuw bestuur alsnog de speeltuin gerealiseerd. Er werd een financiële opzet gemaakt, waardoor het mogelijk bleek om de exploitatie rond te krijgen. Dankzij het JSGK fonds, Jantje Beton, het VSB fonds en de gemeente Purmerend ligt er nu een speeltuin met een oppervlakte van 7000 m2.

Trots op vrijwilligers

Burgemeester Don Bijl in zijn openingstoespraak: “Een speeltuin zoals een speeltuin eigenlijk behoort te zijn. Waar kinderen de mogelijkheid hebben van alles te doen. Spelen in een voor kinderen uitdagende omgeving, met ruimte voor een eigen invulling. Hier is grondig over nagedacht, ook over de mogelijkheden voor rolstoelers. In deze tijd is het noodzakelijk dat speeltoestellen voldoen aan wet- en regelgeving. Als je ziet hoeveel soorten toestellen hier staan, is dat indrukwekkend. Maar zonder vrijwilligers kon deze speeltuin niet worden opgebouwd en beheerd. Ik dank hen allen voor hun inzet en betrokkenheid. Op het resultaat mogen jullie trots zijn; heel Purmerend mag trots zijn.”

Na het doorprikken van ballonnen voor de ingang van de speeltuin, was het tijd om alles te bekijken. De afgelopen maanden is er nog hard gewerkt. Enkele toestellen zijn beter toegankelijk gemaakt voor gehandicapten, er is een nieuwe trampoline en zandspeeltafel met douche bijgekomen en er zijn nieuwe bomen, bollen en planten geplant. Veertig vrijwilligers zorgen voor toezicht, onderhoud en verkoop van etenswaren in het winkeltje. Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus wilt u zich aanmelden kijk dan op www.speelkraam.nl.

Voor meer foto´s van de opening; bekijk het fotoalbum.

 

het bestuur van De Speelkraam met burgemeester Bijl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner