Burgemeester Don Bijl fluistert door Purmerend

08/08/2020

Vrijdag 7 augustus kwam burgemeester Don Bijl zich persoonlijk op de hoogte stellen van een primeur voor Purmerend en Beemster. De fluistersloep. Twee ondernemers, Rob Veldt en Sven Gribnau, oprichters van Greenjoy, ontvingen de burgervader voor een uitleg over het idee van fluisterboten in Purmerend. In andere plaatsen als Utrecht, Alkmaar, Loosdrecht, Leeuwarden en Haarlem varen deze boten al en volgens de oprichters is het voor een stad als Purmerend, met de vele vaarwegen, een mooie aanwinst.

Geheel in stijl kwam Don Bijl op de fiets naar de Beemsterburgwal om de eerste fluisterboot in ogenschouw te nemen. Na een uitleg over het concept en hoe klanten gebruik kunnen maken van de boot, stapte de burgemeester aan boord en startte via zijn telefoon de motor. Een elektrische fluistermotor die vrijwel niet te horen is. Wat varen betreft hoefden de heren niets uit te leggen, want de burgemeester is naast watersportliefhebber een ervaren kapitein. Na een rondje Noordhollandsch Kanaal en Kom werd via een klein tochtje over de Purmerringvaart koers gezet naar de Where. Onderweg vertelde Bijl over mooie en bijzondere plekjes langs het water in Purmerend en waarom het concept van fluisterboten belangrijk is voor deze stad.

Trossen los
Het bijzondere van deze sloep is dat alles geheel geautomatiseerd gaat. Via de  website kan een reservering gemaakt worden, waarbij de prijs meteen duidelijk is en betaald kan worden. Voor aanvang van de vaartocht krijgt de huurder alle benodigde instructies en dan is het trossen los en genieten. Huren kan vanaf een vaarduur van twee uur. Er kunnen acht tot tien personen in de sloep, maar vanwege het coronagebeuren is dat aantal voorlopig teruggebracht tot maximaal zes personen. Op de website is alles te vinden over de coronamaatregelen.

Mooie route
Purmerend vormt het knooppunt van waterwegen en daardoor kan eenvoudig een mooie route worden gezocht naar onder andere de Beemster, Waterland, Purmer of Zaanse Schans. Op de website zijn een aantal vaarroutes te vinden, maar ook een tochtje richting Jeroen Houwelingbrug, Neckermolen, Kom, of Where is een belevenis in deze elektrische fluisterboot.  Als het concept aanslaat komen er meer boten in Purmerend. Voor meer informatie: www.greenjoy.nl.

 

1 comments

  1. Rob van Twuijver schreef:

    Met vijf personen in een bootje is de 1,5 meter afstand meer dan gewaarborgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner