Burgemeester op bezoek, feest in de Magnoliastraat

28/05/2022

Burgemeester Don Bijl bracht op maandag 23 mei 2022 een felicitatiebezoek aan het echtpaar Jacques en Cobie Hanekamp- van der Meer ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijk. Het was voor de burgemeester eigenlijk koffie drinken bij de buren, want het bureau van de burgemeester ligt pal naast de Magnoliastraat. De auto kon op de parkeerplaats blijven staan en na een korte wandeling belde de burgemeester aan en overhandigde Cobie een prachtig boeket.

Het bruidspaar was ontspannen, want ze hadden al eerder een burgemeester op bezoek gehad, maar niet duidelijk was wie dat dan geweest is. Nadat de fotograven waren vertrokken, werd aan tafel het leven van het bruispaar doorgenomen. Jacques (88 jaar) en Cobie (86 jaar) leerden elkaar kennen in Amsterdam en stapten op 23 mei 1957 in het huwelijksbootje. Zes jaar later verhuisden ze naar Purmerend

IJzeren gordijn
Jacques  en Cobie hebben een dochter, een pleegdochter en een zoon, die helaas al jong is overleden. Er zijn vier kleinkinderen en inmiddels ook drie achterkleinkinderen. Jacques heeft altijd in de IT gewerkt bij IBN en moest voor zijn werk vaak naar het buitenland Jacques; “Meestal was het achter het ’ijzeren gordijn’, waar we contracten afsloten voor grote orders voor computers. Eigenlijk hebben wij toen het computergebeuren naar Nederland gebracht.” Cobie heeft gewerkt in de gezinszorg, in een winkel en in een atelier.

Het feest is gevierd met een gezellig etentje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *