Burgemeester opent 17 mei voorjaarskermis

09/05/2024

Van vrijdag 17 mei tot en met zondag 26 mei staat de kermis in het centrum, op de Koemarkt, Plantsoenstraat, Schapenmarkt, Plantsoengracht, Bolwerk, voor de Markthal en op de Nieuwstraat tussen Plantsoengracht en Koestraat. De kermis in Purmerend is één van de grootste kermissen van het land in de maand mei. De kermis wordt vrijdag 17 mei om 14.00 uur officieel geopend door burgemeester Ellen van Selm. Vanaf dat moment is de kermis ook open voor bezoekers.
 
Burgemeester Ellen van Selm: “Het is mooi dat onze kermis zo bekend is in de regio. Ondanks dat onze gemeente al aardig groot is, kom je er altijd iemand tegen die je kent. Elk jaar wordt er hard gewerkt om de kermis weer een feest voor iedereen te laten zijn. Daarvoor grote dank en ik wens iedereen die naar de kermis gaat veel plezier toe.”

Aandacht voor veiligheid
Net zoals afgelopen najaar wordt het gebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De gemeente heeft in overleg met de politie en de kermiscoördinator een aantal maatregelen besproken. Er is gekozen voor extra cameratoezicht, het aanwijzen van het veiligheidsrisicogebied en maatregelen die kunnen worden ingezet afhankelijk van de situatie, bijvoorbeeld preventief fouilleren, het geven van gebiedsverboden aan overlastgevers die terugkeren na een waarschuwing, maar ook het vroegtijdig beëindigen van de kermis. Het veiligheidsrisicogebied is onderdeel van de brede aanpak jeugd en veiligheid. Burgmeester Ellen van Selm: “Ook met deze extra maatregelen is en blijft onze kermis een gezellig feest voor gezinnen en groepjes vrienden en vriendinnen. Voor onruststokers is geen plek.”

Programma en openingstijden kermis
Gedurende de kermisperiode zijn er verschillende activiteiten zoals straattheater, een prikkelarme kermismiddag, kortingsmiddag, kermismiddag voor mensen met een beperking en een vuurwerkshow. Bekijk het gehele programma en de openingstijden op onze website, op social media of in de kermiskrant die verspreid wordt.
  
Omleidingen
Van dinsdag 14 mei tot en met maandag 27 mei is de Plantsoengracht en Nieuwstraat tot aan de Koestraat afgesloten. Er is een omleiding via de Gedempte Where, Gedempte Singelgracht en Westerstraat. De Nieuwstraat is op dinsdag 21 mei van 00.00 – 16.00 uur afgesloten. Er is een omleiding ingesteld via de Wolthuissingel, Julianastraat en Herengracht.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner