Burgemeester Van Selm op de fiets door Weidevenne

14/04/2023

Door weer en wind, op karakter de wijk leren kennen. Burgemeester Ellen van Selm brengt op donderdag 13 april een kennismakingsbezoek aan een winderig en nat Weidevenne. Samen met wijkmanager Michael Lanting en wijkagent Bart de Looper start het drietal vanaf het gemeentehuis op de fiets voor een tocht van ruim anderhalf uur. Na het laveren door de om Heel Europa bulderend windvlagen gaat de fietstocht langs verschillende projecten en aandachtspunten in Weidevenne. Bij de stop bij Columbuzz is er tijd voor een praatje met een bewoner.

De burgemeester vindt het erg leuk om de wijk op deze manier te bezoeken. Het geeft op de fiets een goed overzicht van de wijk. Van Selm: “Ik vind Weidevenne ruim en mooi opgezet met veel voorzieningen, zoals speelplekken voor de kinderen. Weidevenne is echt anders dan de andere wijken die ik al bezocht heb.”

Betrokken
Wijkmanager Michael Lanting: ”Het is altijd fijn om een rondleiding door Weidevenne te geven. Op de fiets krijg je een goede indruk van de indeling, maar het is echter wel een flink eind fietsen om alles te zien. Dat krijg je echter bij de grootste wijk van Purmerend. Geweldig dat de burgemeester en de politiek betrokken zijn bij de wijk en hiervoor tijd vrijmaken.”

Circus
Het is wel heel toevallig dat vandaag het Magic Circus, dat tot en met 16 april op het Abel Tasmanplein staat, wordt opgebouwd. In het voorjaar van 1997 was er, om de start van de bouw te vieren, ook een circus in de toen nog kale wijk. Met het bezoek van burgemeester Ellen van Selm aan Weidevenne ruim 25 jaar later is de cirkel weer rond.

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *